Suoratoisto

Hellevi Mauno 18.7. 09:20

Netflix yllätti positiivisesti - leijonanosa uusista tilaajista USA:n ulkopuolelta

Netflix sai vuosineljänneksen aikana 5,2 miljoonaa uutta tilaajaa.

Suoratoistopalvelu Netflixin osake oli Wall Streetin jälkimarkkinoilla hurjassa nousussa maanantaina, kun yhtiön uusien tilaajien määrä ylitti kirkkaasti odotukset.

Myös yhtiön liikevoitto ja liikevaihto ylittivät reippaasti niin analyytikkojen kuin yhtiön omatkin odotukset.

Osavuosituloksestaan maanantaina pörssin sulkeutumisen jälkeen raportoineen Netflixin liikevoitto neljänneksellä oli 128 miljoonaa dollaria. Analyysipalvelu Factset odotti yhtiöltä 125 miljoonan dollarin liikevoittoa. Vuosi sitten liikevoittoa kertyi 70 miljoonaa.

Yhtiö itse ohjeisti keväällä toiselle neljänneksellä 120 miljoonan dollarin liikevoittoa.

Netflixin liikevaihto toiselta kvartaalilta oli 2,79 miljardia dollaria, kun analyytikot odottivat liikevaihdon kasvaneen 31 prosenttia 2,76 miljardiin viime vuoden 2,11 miljardista. Ennuste oli sama kuin yhtiön ohjeistus.

Netflix sai kvartaalin aikana 5,2 miljoonaa uutta tilaajaa. Analyytikot povasivat suoratoistopalvelun saaneen uusia tilauksia 3,3 miljoonaa kappaletta, kun vuosi sitten tilauksia kertyi 1,7 miljoonaa. Yhtiön ohjeistus oli 3,2 miljoonaa.

Leijonanosan uusista tilaajistaan Netflix sai odotetusti ulkomailta. Uusia tilaajia Netflix sai Yhdysvaltain ulkopuolelta huhti-kesäkuussa 4,1 miljoonaa, kun vuosi sitten määrä oli 1,52 miljoonaa uutta tilaajaa. Yhdysvalloissa suoratoistopalvelu sai 1,1 miljoonaa uutta tilaajaa.

Ulkomailta saatava liikevaihto kasvoi toisen kvartaalin aikana 1,2 miljardiin dollariin, kun vuosi sitten liikevaihto oli 758 miljoonaa dollaria. Kotimaan liikevaihto toiselta kvartaalilta oli 1,5 miljardia dollaria, kun vertailukauden liikevaihto oli 1,2 miljardia dollaria.

Analyytikot povasivat 51 prosentin kasvua ulkomaiselle liikevaihdolle ja 25 prosentin kasvua kotimaiselle liikevaihdolle.

Maksavia tilaajia yhtiö sai 99,04 miljoonaa, kun analyytikot odottivat 102,1 miljoonaa maksavaa tilaajaa.

Yhtiö ohjeistaa kuluvalle eli heinä-syyskuun kvartaalille 2,97 miljardin dollarin liikevaihtoa, 204 miljoonan dollarin liikevoittoa ja 0,3 dollarin osakekohtaista tulosta. Uusia tilauksia yhtiö odottaa saavansa 4,4 miljoonaa.

Analyytikot odottavat Netflixiltä heinä-syyskuussa 2,88 miljardin dollarin liikevaihtoa, 187 miljoonan liikevoittoa ja 0,23 dollarin osakekohtaista tulosta. Uusia tilauksia yhtiön ennustetaan keräävän 3,86 miljoonaa.

Lähde: Kauppalehti