Netflix

Tivi 22.1.2016 20:04 päivitetty 3.3.2016 15:38

Netflixin hinnat nousevat joillain käyttäjillä - tarkista oletko yksi heistä

Netflix

Netflix on halunnut palkita vanhoja asiakkaitaan sillä, että heidän kuukausimaksunsa on pysynyt ennallaan ja korotettuja hintoja ovat maksaneet vain uudet asiakkaat. Tämä muuttuu tänä keväänä.

Ikävät asiat mielellään unohtaa. Moni Netflixin veteraanikäyttäjä on saattanut unohtaa, että heidän rauhoitusaikansa on päättymässä keväällä ja jo muiden maksamat korotetut taksat astuvat voimaan.

Tällä hetkellä suomalaisasiakkaat on palvelun tason mukaan jaettu kolmeen maksuluokkaan. Halvimmalla hinnalla on saanut vain karvalakkipalvelua: katsoa saa vain yhdellä ruudulla kerrallaan ja hd-laatuista kuvaa näkee korkeintaan unissaan. Lisää maksamalla on saanut terävämpää kuvaa ja samalla tiliä on voinut käyttää useammalla laitteella samaan aikaan.

Uusia maksuluokkia on tuotu vähän kerrassaan vuosien varrella samalla kun hintaa on hilattu ylöspäin. Netflix on halunnut palkita uskollisimpia ensimmäiseksi sen kelkkaan hypänneitä asiakkaita sillä, että heidän kuukausimaksunsa on pysynyt ennallaan ja korotettuja hintoja ovat maksaneet vain uudet asiakkaat.

Keväällä 2014 tehtyjen korotusten yhteydessä luvattiin, että vanhojen asiakkaiden maksu pysyy ennallaan kaksi vuotta. Tuo rauhoitusaika on päättymässä toukokuussa, muistuttaa Fox News.

Täkäläinen Netflix ei asiasta vielä ole ilmoitellut, mutta amerikkalaiskäyttäjiä on tulevasta korotuksesta jo muistuttanut. Siellä vanhojen asiakkaiden kuukausimaksu nousee kerralla 7,99 dollarista kahdella taalalla.

Suomen oloihin siirrettynä tämä merkinnee 10 euron kuukausimaksua useimmille käyttäjille sopivassa Tupla-tilauksessa. Sillä saa hd-laatuista kuvaa enintään kahdelle ruudulle samaan aikaan.

Foxin mukaan ainakin USA:ssa on mahdollista roikkua yhä mukana vanhalla 7,99-hinnalla, mutta sillä saa toukokuun jälkeen vain karvalakkipalvelun: ei hd-kuvaa eikä samanaikaista katselua eri laitteilla.

Lähde: Tivi