Suoratoistopalvelut

Talouselämä 18.10.2016 08:39

Netflixin tilaajamäärä ylitti odotukset - osake lähti nousuun

Huoli Netflixin hitaasta kasvusta on varjostanut yhtiötä, jonka osakkeiden hinta on tänä vuonna pudonnut 13 prosentilla.

Netflixin tilaajamäärä on noussut arvioitua suuremmaksi, kun yhtiö sai viimeisen kolmen kuukauden aikana noin 3,2 miljoonaa uutta kansainvälistä asiakasta.

Analyytikot olivat aiemmin arvioineet Netflixin kerryttävän kyseisellä ajanjaksolla kaksi miljoonaa uutta käyttäjää, joten odotukset ylittyivät selvästi, kertoo BBC.

Yhdysvalloissa käyttäjämäärä nousi 21 prosenttia. Syynä tilaajakannan kasvulle voivat olla Netflixin hittisarjat, kuten Stranger Things ja Narcos.

Netflixin vuosineljänneksen tulot nousivat 31 prosentilla 2,29 miljardiin dollariin, mikä johti myös 20 prosentin nousuun Netflixin osakkeen hinnassa.

Heinäkuusta syyskuuhun kuluneella ajanjaksolla Netflixillä oli noin 83,2 miljoonaa tilaajaa.

Netflix sanoi maanantaina, että se suunnittelee lähiaikoina lisensoivansa sisältöä jo olemassa oleville online-palveluille Kiinassa, ennemmin kuin että se ryhtyisi toimimaan siellä omillaan.

Netflix on laajentunut kansainvälisillä markkinoilla, vaikka kotimaassaan Yhdysvalloissa sen kasvu on hidastunut. Netflixillä on vahva läsnäolo yli 130 maassa, poislukien Kiina.

Huoli Netflixin hitaasta kasvusta on varjostanut yhtiötä, jonka osakkeiden hinta on tänä vuonna pudonnut 13 prosentilla.

Uuden kasvun myötä Netflixin osake nousi kuitenkin Wall Streetillä 119 dollariin.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö