Nokia

Talouselämä 22.6.2011 09:03 päivitetty 4.2.2016 10:24

Nokian ja Accenturen Symbian-sopu ulottuu vuoteen 2016

Nokia ja Accenture ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä Nokia ulkoistaa Symbian-ohjelmistokehitystoimintonsa ja -tukitoimintonsa Accenturelle. Sopimus ulottuu vuoteen 2016.

Nokia ja Accenture ovat allekirjoittaneet aiemmin huhtikuussa julkistetun sopimuksen, jonka myötä Nokia ulkoistaa Symbian-ohjelmistokehitystoimintonsa ja -tukitoimintonsa Accenturelle.

Sopimuksen mukaan Accenture tarjoaa Nokialle Symbian-pohjaisia ohjelmistokehitys- ja -tukipalveluita jopa vuoden 2016 loppuun asti.

Noin 2 800 Nokian työntekijän Intiassa, Iso-Britanniassa, Kiinassa, Suomessa ja Yhdysvalloissa odotetaan siirtyvän Nokiasta Accentureen kun järjestely on saatu päätökseen, minkä odotetaan tapahtuvan lokakuun alkupuolella 2011.

"Teemme mielellämme yhteistyötä Nokian kanssa, kun he jatkavat Symbian-alustan tukemista ja siirtyvät kohti Windows Phone -ekosysteemiä," sanoi Accenture Communications and High Tech -ryhmästä vastaava johtaja Marty Cole.

Sopimuksen myötä Accenture tukee Nokian Symbian-alustaa ja kehittää sitä edelleen. Samalla Accenturesta tulee Nokian etusijalla oleva toimittaja Nokian siirtyessä Windows Phone -alustaan. Accenture pyrkii hyödyntämään siirtyvien työntekijöiden osaamista tarjotakseen Nokialle ja muille ekosysteemin jäsenille Windows Phone - alustan mobiiliohjelmistoihin, liiketoimintaan ja palveluihin liittyviä palveluita. Accenturen tavoitteena on myös uudelleenkouluttaa siirtyviä työntekijöitä ja käyttää heitä muissa tehtävissä.

"Accenturen kanssa tehtävän yhteistyön myötä voimme tukea Symbian-älypuhelinasiakkaitamme ja jatkaa alan syvimmän Symbian-kokemuksen omaavan osaamispohjan hyödyntämistä", sanoi Nokian Smart Devices -liiketoimintayksikön johtaja Jo Harlow. "Kun siirrymme käyttämään Windows Phone -alustaa pääasiallisena älypuhelinalustana, tutkimme mahdollisuuksia hyödyntää näitä osaajia, kun he kehittävät ja laajentavat osaamistaan Symbianin ulkopuolelle."

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.