Facebook

M&M 8.2.2016 19:48 päivitetty 3.3.2016 15:39

Nyt Facebookissa voi tehdä muutakin kuin tykätä - näin voit käyttää emojeja

Uudet Facebook-emojit tulevat käyttöön alueittain lähiviikkoina.

Facebook on paljastanut tietoja uudesta kommentointitavastaan, josta se vihjasi ensimmäisen kerran vuosi sitten. Reactions-nimen saanut toiminto ei tuo palveluun "en tykkää" -vaihtoehtoa, vaan erilaisia emojireaktioita.

Pelkän peukun lisäksi yhtiö tarjoaa jatkossa emojit vihaisuudelle, surulle, ällistykselle, naurulle, ilonkiljahdukselle ja rakkaudelle. Reactions ei myöskään hylkää tunnetuinta graafista elementtiään, sinistä peukkua. Se säilyy.

Uudet emojit saa näkymään kosketusnäytöllä peukkukuvaa pitkään painamalla, Bloomberg paljastaa.

Uusi toiminto tulee käyttöön alueittain muutaman viikon kuluessa.

Facebook valitsi emojikategoriat yleisimmistä kirjoittaen annetuista kommenteista, jotka kerättiin yhteen merkityksensä perusteella. Näin saatiin viimein rajattua kuusi erilaista, yleistä tunnetilaa.

Uutta kommentointimahdollisuutta on perusteltu sillä, että kaikkiin viesteihin ei tee mieli kommentoida peukuttamalla: esimerkiksi uutinen jonkun läheisen kuolemasta vaatisi ihanteellisesti myös muunlaisen reagointitavan.

Muutoksessa on myös riskinsä. Bloomberg kuvailee tilannetta samaksi, kuin jos Coca-Cola trimmaisi juomansa salaista reseptiä.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

28.03.2017 09:58

Hille Korhosesta Nokian Renkaiden toimitusjohtaja

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt tekniikan lisensiaatti Hille Korhosen (s. 1961) Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi. Nokian Renkaat tiedotti nimityksestä tiistaina. Korhonen aloittaa tehtävässään 1.6.2017.

Kommentti

28.03.2017 10:21

Seppälä horjuu, mutta kajahtiko Kalasatamasta pelastus?

Vaateketju Seppälän väki jännittää, päästääkö käräjäoikeus yhtiön yrityssaneeraukseen vai onko edessä Anttilan kohtalo eli konkurssi. Toivoa henkiin jäämisestä antaa Helsingin Kalasataman kulmilta maanantaina kiirinyt uutinen.

Nimitykset

28.03.2017 09:45

Toimistokonkari Torin mediamyynnin johtoon

Mika Räihä on nimitetty Tori.fi:n mediamyynnin johtajaksi. Hän siirtyy Toriin Sanomalta, jossa hän johti ohjelmallisen ja tulospohjaisen mainonnan tiimiä.

Media

28.03.2017 08:49

Tässä asiassa radio on edelleen lyömätön

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teoston teettämän musiikinkäyttötutkimuksen mukaan radio on edelleen käytetyin ja tärkein taustamusiikin lähde. Nettiradion kuuntelu on tutkimuksen perusteella sen sijaan vielä vähäistä.