Mobiililehdet

13.2.2013 07:33 päivitetty 4.2.2016 10:30

Olivia ja Costume julkistivat interaktiiviset lehdet

Olivia-lehden mobiilisivu

Olivia ja Costume julkistivat lehdet, joiden sivuja skannaamalla pääsee suoraan eri tuotteiden verkkokauppoihin.

Bonnier Publicationsin Olivia- ja Costume-lehtien maaliskuun numerot ilmestyivät tänään keskiviikkona täysin interaktiivisina lehtinä.

Molempien lehtien jokaisen sivun voi skannata ja jakaa älypuhelimella sosiaalisessa mediassa, tekstiviestinä tai sähköpostilla. Kaikkia juttuja voi myös kommentoida. Vuorovaikutteisuus on toteutettu Shortcut-sovelluksella.

Kolmekymppisille naisille suunnattu tyylin ja kauneuden lehti Olivia ja muotiin keskittyvä Costume tarjoavat Shortcut-sovelluksessa lisäsisältöä. Lehden juttuihin ja kuviin liittyviä videoita ja Spotify-musiikkilistoja voi tutkia sovelluksen avulla. Joidenkin muotijuttujen tuotteista on sovelluksessa suoralinkki verkkokauppaa, josta tuotteen voi ostaa.

"Olivialla ja Costumella on kiinteä suhde yleisöönsä, ja siksi niiden on tärkeätä löytää jatkuvasti tuoreita keinoja syventää suhdetta lukijaan. Viime vuonna toteutimme kaksi kertaa Oma Olivia –hankkeen, lukijoiden digitaalisesti rakentaman lehden numeron. Shortcut on mainio jatke digitaalisen sisällön ja printin yhdistäville hankkeille, mutta se ei jää kertakokeiluksi. Rikastetuista sisällöistä, jakamisesta ja mobiiliostamisesta tulee jatkossa pysyvä osa Bonnier Publicationsin naistenlehtiä", toimitusjohtaja Marjaana Toiminen sanoo. 

Digitaalisten tuotteiden kehityspäällikkö Pietari Korhosen mukaan Shortcut-sovellus tarjoaa kokonaan uudenlaisia mahdollisuuksia asiakkaille ja kumppaneille.

Sovellus skannaa lehden sivun ja avaa sitten älypuhelimeen automaattisesti lehden sivuun kuuluvan lisäsisällön. Esimerkiksi Olivian ruokaohjeen luettua voi katsoa videon, jossa annos valmistetaan.

Shortcut-sovelluksen voi ladata iPhone-, Windows- tai Android-älypuhelimeen.

Juttuun korjattu klo 11:20 lehtien numeroiden ilmestymiskuukausi helmikuusta maaliskuuksi.