Media

Kati Haapakoski 12.10. 11:40

OP:n Reijo Karhinen: "Poistetusta blogitekstistä on keskusteltu – siitä voit olla varma"

Joel Maisalmi
OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen

OP poisti viime viikolla nettisivuiltaan blogitekstin ja sai aikaan vilkkaan keskustelun sensuurista.

OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen perusteli viimein torstaiaamuna, miksi OP poisti viime viikolla nettisivuiltaan siellä julkaistun blogitekstin, jossa nautojen rehun väitettiin olevan ihmiskelpoista ravintoa. Blogin poistaminen synnytti vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä.

Asia nousi jälleen esiin Konflikti päivässä -kirjan julkkareissa, kun Opteam Luovan asiakkuusjohtaja Elina Yrjölä kysyi päätöksen perusteluita. Karhinen oli tilaisuudessa keskustelemassa kirjan teemasta Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen ja kirjan kirjoittajan, Ellun Kanojen Kirsi Pihan kanssa.

Karhisen mukaan OP-Media ei ole tavanomainen media.

"Alusta asti on ollut ajatus, että emme edistä vastakkainasettelua", Karhinen totesi.

Karhisen mukaan blogin julkaisemisen prosessi lähti alusta alkaen väärin liikkeelle eikä artikkelia olisi koskaan pitänyt päästää OP:n sivuille.

"En tehnyt päätöstä yksin kuten on kerrottu. Blogin poistamispäätöstä oli tekemässä pöydän ympärillä useampi ihminen. Tästä on keskusteltu ja keskustellaan edelleen. Olemme oppineet tästä. Siitä voit olla varma", Karhinen sanoi.

Blogitekstissä nautojen rehun väitettiin olevan ihmiskelpoista ravintoa. Asiasta kertoi Maaseudun Tulevaisuus, jonka mukaan MTK:n Etelä-Savon toiminnanjohtaja Vesa Kallio kertoi saaneensa kirjoituksesta lukuisia yhteydenottoja alueensa viljelijöiltä. Kallio otti suoraan yhteyttä Karhiseen paikallisen OP:n pankinjohtajaan. 

MT:n mukaan Karhinen esitti Kallion välityksellä pahoittelunsa tekstistä MTK-liitoille ja korosti, että teksti ei vastaa yhtiön virallista kantaa. Hän myös korosti, että finanssiryhmä tukee suomalaista lihantuotantoa ja elintarviketeollisuutta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö