Kirjakustantaminen

M&M 15.2. 16:04

Otava ja R&B yhteistyöhön – "Haluamme kaikki kanavat käyttöön"

Raine Lehtoranta
Kirjailija Mauri Kunnas liittyy R&B:n edustamien kansainvälisesti edustamien kirjailijoiden joukkoon.

Kustannusosakeyhtiö Otavasta on tullut vähemmistöosakas ruotsalaisessa Rights & Brands Licensing AB:ssa. Asia käy ilmi Otavan keskiviikkona julkistamasta tiedotteesta.

Rights&Brands perustettiin keväällä 2016 ja se toimii läheisessä yhteistyössä osakkaidensa Moomin Charactersin ja Bulls Licensingin kanssa.

Tove Janssonin Muumien oikeuksien myynnistä lähtenyt liiketoiminta on laajentunut kirjallisuuden ja lisensoinnin agentuuritoiminnaksi, jonka tavoitteena on edesauttaa pohjoismaisten oikeuksien pääsyä kansainvälisille markkinoille.

Kustannusosakeyhtiö Otava on suurin kirjakustantaja Suomessa. Otava Group Agency on myynyt Otavan ja Liken kirjailijoiden – kuten Mauri Kunnaksen, Riikka Pulkkisen ja Sami Toivosen ulkomaisia kustannusoikeuksia maailmalle. Järjestelyn myötä Otava Group Agencyn liiketoiminta ja henkilökunta on liikkeenluovutuksella siirretty R&B:lle.

"Suomalainen kirjallisuus elää voimakkaampana ja moniäänisempänä kuin koskaan, ja haluamme ottaa kaikki keinot ja kanavat käyttöön kirjailijoidemme tuotannon viemiseksi maailmalle", sanoo Otavan kustannusjohtaja Minna Castrén.

R&B:n hallituksen puheenjohtaja Margareta Steinsvik arvioi Otavan modernin liiketoimintalähtöisyyden tekevän Otavasta R&B:lle sopivan kumppanin. Sophia Jansson, Moomin Charactersin hallituksen puheenjohtaja toivottaa Mauri Kunnaksen tervetulleeksi R&B:n kansainvälisesti edustamien kirjailijoiden joukkoon.

"Muumi-brändiä on myyty kansainvälisesti yli 60 vuotta. Olen iloinen saadessamme mahdollisuuden laajentaa edustustarjontaamme muihin suomalaisiin kirjailijoihin ja brändeihin", sanoo Jansson.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

21.07.2017 11:41

Onhan naisen takakontti hyvässä kunnossa?

Mainoksissa naiset esitetään yhä yksipuolisesti ja yleensä mieskatseen kautta. Body positivity -liike tähtää katsomaan naisia eri kuvakulmasta.

Media

21.07.2017 09:32

Alma Median tulos parani odotetusti

Mediatalo Alma Median oikaistu liikevoitto kasvoi lähes 34 prosenttia vuodentakaisesta huhti-kesäkuussa. Tulosta paransivat etenkin Alma Marketsin vahva kasvu Tšekissä sekä kustannussäästöt.