Liiketoiminta

Annika Korpimies 15.11. 11:15

Pieni suomalaisfirma avasi toimiston Singaporeen: "Myös startup-yrityksille on rahoitusta tarjolla"

Aasian markkinat siintävät monen suomalaisyrityksen tulevaisuuden haaveissa. Exove Design teki haaveesta totta ja avasi toimiston Singaporeen.

"Singaporen toimisto on meidän sillanpääasemamme Kiinaan ja koko Aasiaan. Singapore on Aasian Las Vegas. Alueella on paljon teknologia-alan konferensseja ja startupeille suunnattuja tapahtumia", kertoo toimitusjohtaja Saku Sairanen Tiville.

Sairasen mukaan toimistoa on tarkoitus kasvattaa askel kerrallaan. Yhtiö päätti aloittaa Aasian liiketoimintansa nimenomaan Singaporesta. Maa tuntuu helpolta ottaa haltuun, kun kaikki toimii englanniksi.

"Se on kulttuurien sulatusuuni, jossa länsimaiset ja aasialaiset tekevät töitä vieri vieressä. Maan väestöstä 70 prosenttia on kiinalaistaustaisia. Toimisto Singaporessa auttaa meitä ymmärtämään aasialaista bisneskulttuuria ja sitä, mitä maanosassa kannattaa tehdä."

Palvelumuotoiluun ja käyttäjäkokemukseen erikoistuneella Exove Desingnilla on Singaporessa myös mainio markkinarako, sillä alan kokeneita toimijoita on alueella vähän ja osaamisen kysyntä kasvaa vauhdilla.

"Singapore tähtää Maailman design-pääkaupungiksi vuonna 2025, joten design-ajattelu on siellä nyt in. Valtio on hankkeessa aktiivinen ja myös startup-yrityksille on rahoitusta tarjolla", Sairanen kuvailee.

Yhtiö on saanut kansainvälistymiseensä tukea Tekesiltä ja Finprolta. Myös Suomen suurlähettilään apu on ollut korvaamatonta.

Exove Design toivoo saavansa Aasiasta oppia myös kotimaan markkinoille. Yhtiö tavoittelee asiakkaita, joilla on toimintaa sekä Aasian että Suomen markkinoilla.

Yhtiöllä on 15 työntekijää, ja se tekee tiivistä yhteistyötä verkkopalvelujen kehittämiseen erikoistuneen "isoveljensä" Exoven kanssa.

Lue lisää Exove Designista Tivistä.

Yritykset

22.11.2017 12:43

Solita avaa konttorin Viroon

Yritys etsii tällä hetkellä Tallinnaan erityisesti datasta, pilvipalveluista, ohjelmistokehityksestä sekä tietoturvasta kiinnostuneita kokeneita asiantuntijoita.