Nokia

M&M 11.5. 18:25

Pitserian kaatunut mainosnäyttö paljasti ikävän yllätyksen – vakoili asiakkaitaan salakavalasti

Ineke Huizing
Pitseria sijaitsee Oslon kaupungissa Norjassa. Kyseinen Peppes Pizza -ravintola ei näy kuvassa. Kuvituskuva.

Netissä on viime päivinä levinnyt kuva Oslossa sijaitsevan Peppes Pizza -ravintolan mainosnäytöstä, jossa varsinaisen mainosohjelman kaatuminen paljasti yleensä katsojille näkymätöntä tietoa.

Kuvan ottanut norjalainen kertoo Redditissä, että mainosnäyttö itse asiassa seurasi sen katsojia ja luokitteli katsojan ominaisuuksia hyvinkin tarkkaan.

Kuvan ottajan mukaan näyttö havaitsi, että katsoja oli iältään nuori ja sukupuoleltaan mies. Se tunnisti katsojan käyttävän silmälaseja. Näyttö rekisteröi kuinka kauan ja mihin kohtaan mainosta ihminen tarkkaan ottaen katsoi ja esimerkiksi hymyilikö tämä vai ei. Kuvan ottajan mukaan koko kameraa ei ollut helppo huomata näytöstä.

Katso kuva näytöstä täällä.

Järjestelmän tarkoituksena on tietysti parantaa mainosnäytön tehokkuutta analysoimalla sen vastaanottoa eri käyttäjäryhmissä.

Tapausta ovat nettipalstoilla kommentoineet myös vastaavien järjestelmien kanssa työskennelleet, joiden mukaan katsojaa seuraavat järjestelmät ovat itse asiassa varsin yleisiä.

Tarinan saama huomio kuitenkin osoittaa, että huolimatta erilaisten julkista tilaa kuvaavien järjestelmien yleisyydestä, monikaan tavallinen kaduntallaaja ei ajattele tulleensa analysoiduksi vilkaistessaan pitserian mainosta.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö