Ruoka

M&M 19.6. 12:42

Pohjanmaalainen juhannusperinne nelinkertaistaa Valion luomutäysmaidon myynnin

Valio
Juhannus- eli makiajuusto on pohjanmaalainen juhannuksen perinneherkku.

Juhannus- eli makiajuusto on pohjois-pohjanmaalainen juhannusjuhlan perinneherkku. Sesonkiruoan suosio näkyy myös Valion Oulun meijerissä.

Valio Luomu -täysmaitoa pakataan juhannuksen alla Valion mukaan nelinkertaisesti tavallista enemmän.

2000-luvun alussa Valion vanhanajan täysmaidon valmistus oli vaarassa loppua hiipuneen kysynnän takia. Tuote poistettiinkin valtakunnallisesta myynnistä, mutta juhannusjuustoperinteen ansiosta sen valmistus jatkui paikallisena sesonkituotteena.

"2000-luvun edetessä täysrasvaisista maitotuotteista tuli taas suosittuja, ja vuonna 2011 päätimme kokeilla vanhanajan täysmaidon myymistä juhannuksen alla myös Oulun ulkopuolella. Tuote otettiin niin hyvin vastaan, että se palautettiin takaisin valikoimiin", Valion luomutuotteiden kategoriapäällikkö Mirva Tollet kertoo Valion julkistamassa tiedotteessa.

Aluksi vanhanajan täysmaito tuli myyntiin Valio Hilja™ nimen alla. Vuodesta 2013 lähtien se on kuulunut Valion luomutuotteisiin.

"Juhannusjuuston lisäksi se sopii hyvin ruoanlaittoon ja kahvin sekaan", Mirva Tollet sanoo.

Väriltään punertava ja maultaan makea juustokeitto ei ole pohjanmaalaisessa perinteessä vain jälkiruokaa, vaan sitä syödään pitkin päivää.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.