Televisio

M&M 6.10. 12:52

Pohjoismaiset yleisradioyhtiöt sopivat yhteistyöstä – tavoitteena lisätä yhteisten draamatuotantojen määrää

Colourbox

Pohjoismaiset yleisradioyhtiöt sopivat yhteistyöstä, jonka tavoitteena on lisätä pohjoismaisen draaman laatua, määrää ja näkyvyyttä.

Yleisradioyhtiöt – Tanskan DR, Norjan NRK, Islannin RUV, Ruotsin SVT ja Suomen Yle – päättivät yhteisestä draamastrategiasta.

"Nordic Public Service Originals" -strategia vahvistaa ja lisää merkittävästi julkisen palvelun yleisradioyhtiöiden yhteistyötä draaman tuotannossa ja vaihdossa.

Pohjoismaisia yhteistuotantoja halutaan tehdä aiempaa enemmän ja päätöksiä tuotannoista nopeutetaan uudenlaisella yhteistyöllä. Päämääränä on, että kukin yhtiö saisi 12 kuukauden yksinoikeudet pohjoismaisen draaman esittämiseen. 

"Olemme todella julkisen palvelun tehtävän ytimessä, kun keskitymme draamaan, joka heijastaa pohjoismaista identiteettiä, kulttuuria, yhteiskuntaa ja arkea", pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden yhteistyöelimen Pohjoisvision puheenjohtaja Marit af Björkesten sanoo.

Pohjoismaiset yleisradioyhtiöt pyrkivät yhteisellä strategiallaan lisäämään myös pohjoismaisen draaman kilpailukykyä. Kansainvälisten suoratoistopalveluiden nousun myötä amerikkalaista tarjontaa on saatavilla enemmän kuin koskaan aiemmin.

"Yhteistyön kasvu tulee näkymään katsojille runsaampana pohjoismaisen draaman tarjontana. Kotimaisille draaman tekijöille se tarkoittaa lisää pohjoismaisia yhteistuotantomahdollisuuksia.", Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela toteaa tiedotteessa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö