Posti

Talouselämä 8.6.2016 13:03

Posti vähentää jopa 370 - varhaisjakelu päättyy osassa Uuttamaata

Colourbox

Posti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Uudenmaan varhaisjakelussa. Neuvottelut koskevat 538 henkilöä.

Posti vähentää jälleen satoja työntekijöitä.

Posti kertoi keskiviikkona, että sen hoitama sanomalehtien varhaisjakelu päättyy osassa Uuttamaata, ja Posti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Uudenmaan varhaisjakelussa.

Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve Postin varhaisjakelussa on enintään 370 henkilöä.

Muutoksen taustalla ovat jatkuvasti kohoavat jakelun yksikkökustannukset sanomalehtien tilauksien ja jakelupäivien vähentymisen vuoksi, Posti kertoo.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat ensi viikolla Postin asiakkaiden muuttuneiden tarpeiden ja ilmoitusten vuoksi. Kohderyhmään kuuluu 538 Postin varhaisjakelussa Uudellamaalla työskentelevää henkilöä. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät neuvottelujen edetessä. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve on enintään 370 henkilöä.

Sanomalehtien varhaisjakelu jatkuu alueella normaaliin tapaan vähintäänkin loka-marraskuulle Postin hoitamana sekä muutoksen jälkeenkin Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla sekä osassa Uuttamaata.

Muutoksen kohteena olevilla alueilla jakelumuutoksen päivämäärä tarkentuu kesän aikana.

Muutoksella ei ole vaikutusta Postin hoitamaan varhaisjakeluun muualla maassa, Postin perusjakeluun tai Postin muihin palveluihin.

Uudenmaan alueella jaetaan niin sanottuja yhteisjakelulehtiä. Näiden varhaisjakelu jatkuu tämän hetkisen arvion mukaan loka-marraskuulle. Posti joutuu luopumaan yhteisjakelulehtien varhaisjakelusta, sillä varhaisjakeluun ei jää enää riittävästi lehtiä jaettavaksi kannattavan toiminnan varmistamiseksi.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö