Suomi 100

M&M 29.11.2016 19:03

Presidentti tempaisee juhlavuonna - kiertue koko Suomen läpi

Antti Mannermaa
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö lupaa vierailla kaikissa Suomen maakunnissa ensi vuonna.

Kaikkiaan 19 maakunnan vierailukiertueella presidentti Sauli Niinistö juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Juhlavuoden 2017 virallinen "Yhdessä"-teema on myös Niinistön kiertueen teemana.

Ensimmäisenä Niinistö suuntaa Lappiin, jossa hän vierailee saamelaisten kansallispäivänä 6. helmikuuta. Hän osallistuu muun muassa saamelaisalueen koulutuskeskuksen Sajoksen, Inarin kunnan peruskoulujen ja lukion järjestämään Suomi-Sápmi 100+100-juhlaan. Kaksipäiväisen vierailun aikana presidentti käy Inarin lisäksi myös 150-vuotisjuhlaansa viettävässä Tervolassa.

Alkuvuoden aikana presidentti vierailee myös Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Pohjois-Savossa ja Päijät-Hämeessä. Niinistö esimerkiksi avaa Tampereella Nuorten rekrytointitapahtuman,vierailee Mänttä-Vilppulan Serlachius-museossa ja avaa Lahden MM-hiihdot.

Juhlavuosi huipentuu itsenäisyyspäiväviikkoon, jolloin Niinistö muun muassa vierailee Oulussa. Pohjois-Pohjanmaa on samalla viimeinen maakuntakohde.

Presidentin puoliso Jenni Haukio on mukana ainakin ensimmäisellä matkalla Lapissa ja kiertueen päättävällä Pohjois-Pohjanmaan matkalla.

Juhlavuosi näkyy myös presidentin ulkomaanmatkoilla ja Suomeen suuntautuvissa vierailuissa. Kesäkuun 1. päivänä kaikki Pohjoismaiset valtionpäät, eli kuninkaallisia Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta sekä Islannin presidentti vierailevat Suomessa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö