Radiokanavat

Ville Perttula 13.1. 13:10 päivitetty 16.1. 09:10

Radio Helsinki luo nahkansa — luvassa brändiremontti ja uudenlaista sisältöä

Kuvakaappaus Radio Helsingin sivuilta.

Tulevaisuudessa Radio Helsinki tekee sisältöä radioon, verkkoon ja G Livelab -klubille. Musiikkipäälliköksi nimettiin räppäri Paperi T. Luvassa on myös uusi logo.

Radio Helsingillä on takanaan hurja vuosi. Se on käynyt kuoleman porteilla ja palasi sieltä vaihdettuaan omistajaa. Nyt edessä on uusi alku.

Tiedotteessa Radio Helsingin sisältöjohtaja ja päätoimittaja Maria Veitola kertoo olevansa mehuissaan kaikesta uudistumisesta.

Loppuvuodesta radiokanava siirtyi Livelaboratorio Oy:n omistukseen, joka taas on Muusikkojen liiton omistuksessa. Uusi omistaja kuittasi kaikki liiketoiminnan mukana tulleet velat.

Image kertoi syyskuussa, että Radio Helsingin entisellä omistajalla Kaupunkitarina Oy:llä oli velkaa 200 000—300 000 euroa vuonna 2015.

Uuden alun myötä kanavan brändi laitetaan uusiksi. Luvassa on uudistettu ulkoasu ja uusi logo. Muodonmuutoksesta vastaa helsinkiläinen graafisen suunnittelun toimisto Tsto. Veitola kertoo, että Radio Helsinki on tehnyt pienempiä projekteja saman toimiston kanssa.

"Ulkoasu on ollut melkein samanlainen Radio Helsingin perustamisvuodesta 2000 lähtien. Sitä on vain hiukan muokattu ja tyylitelty vuosien saatossa. Radio Helsingillä alkaa nyt aivan uusi aika, ja haluamme, että se näkyy myös ulospäin", Veitola vastaa sähköpostin välityksellä Filippiineiltä.

Myös ohjelmisto uudistuu. Radiokanavan musiikkipäälliköksi nimettiin räppäri Paperi T eli Henri Pulkkinen. Veitola kuvailee valintaa fantastiseksi. Tulevaisuudessa Pulkkinen vas­taa ka­na­van mu­sii­kil­li­ses­ta lin­jas­ta.

Radio Helsinki muuttaa Helsingin keskustaan Pienelle Roobertinkadulle G Livelab -klubin yhteyteen. Veitola kertoo, että tämä antaa aivan uusia mahdollisuuksia kanavalle. Radio Helsinki satsaa tulevaisuudessa myös videoiden tekemiseen.

"Radion ohjelmakartta uudistuu ja teemme jatkossa uudenlaisia sisältöjä myös nettisivuillemme ja someen. G Livelabin kautta saamme uuden ulottuvuuden sisällöntuotantoon. Radiolla on nyt oma klubi ja klubilla oma radio. Teemme jatkossa sisältöjä klubille, radioon ja nettiin", Veitola kirjoittaa.

Maria Veitolan titteli lisätty ja velkoja koskeva tieto täsmennytty.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

28.03.2017 09:58

Hille Korhosesta Nokian Renkaiden toimitusjohtaja

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt tekniikan lisensiaatti Hille Korhosen (s. 1961) Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi. Nokian Renkaat tiedotti nimityksestä tiistaina. Korhonen aloittaa tehtävässään 1.6.2017.

Kommentti

28.03.2017 10:21

Seppälä horjuu, mutta kajahtiko Kalasatamasta pelastus?

Vaateketju Seppälän väki jännittää, päästääkö käräjäoikeus yhtiön yrityssaneeraukseen vai onko edessä Anttilan kohtalo eli konkurssi. Toivoa henkiin jäämisestä antaa Helsingin Kalasataman kulmilta maanantaina kiirinyt uutinen.

Nimitykset

28.03.2017 09:45

Toimistokonkari Torin mediamyynnin johtoon

Mika Räihä on nimitetty Tori.fi:n mediamyynnin johtajaksi. Hän siirtyy Toriin Sanomalta, jossa hän johti ohjelmallisen ja tulospohjaisen mainonnan tiimiä.

Media

28.03.2017 08:49

Tässä asiassa radio on edelleen lyömätön

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teoston teettämän musiikinkäyttötutkimuksen mukaan radio on edelleen käytetyin ja tärkein taustamusiikin lähde. Nettiradion kuuntelu on tutkimuksen perusteella sen sijaan vielä vähäistä.