Kauppakeskukset

M&M 9.2.2016 10:15 päivitetty 3.3.2016 15:39

Rakentaja otti kunnolla takkiin Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen rakentamisesta

Forum

Mall of Scandinavia -kauppakeskuksen rakentaminen tuotti rakennusyhtiö Peabille kymmenien miljoonien tappion, kertoo Dagens Handel.

Pohjoismaiden suurimman kauppakeskuksen, Mall of Scandinavian rakentaminen Solnaan, Tukholman liepeille tuli kalliiksi sen rakentajalle rakennusyhtiö Peabille.

Peabin toimitusjohtajan Jesper Göranssonin mukaan rakennusprojekti oli äärimmäisen haasteellinen aina sopimuksen allekirjoittamisesta vuonna 2011.

Sopimuksen muotoilu, monet suuret muutokset rakentamisen aikana ja puutteelllinen dialogi sopimusosapuolten välillä johtiva Göranssonin mukaan urakan lopullisen hinnan merkittävään nousuun.

Peab joutui tekemään viime vuoden viimeisellä kvartaalilla yli 800 miljoonan kruunun, lähes 80 miljoonan euron alaskirjaukset.

Mall of Scandinavia oli Peabin historian suurin projekti.

Asiasta kertoo Dagens Handel.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kilpailut

25.02.2017 12:01

Metsästätkö leijonaa? – Mainoskilpailujen plussat ja miinukset

Kevään mainoskilpailuissa pannaan ideat paremmuusjärjestykseen. Samalla järjestykseen pannaan tekijät, toimistot, ketjut ja jopa maat. Tällä kertaa ei puhuta siitä, miksi Ruotsi voittaa ja Suomi ei, vaan siitä, kannattaako kilpailuihin osallistua ja jos kannattaa, niin mihin?

Kommentti

24.02.2017 11:12

Hasan & Partners upotti itsensä suohon

"Hasan & Partners ajoi Planin tilanteeseen, jossa se joutui puolustamaan, että heidän kampanjoissaan käytetyt faktat pitävät kutinsa. Se on paitsi surullista, myös epälojaalia asiakasta kohtaan", toimittaja Cilla Bhose kirjoittaa.

Elokuvat

24.02.2017 09:53

Lidlistä Tuntemattoman sotilaan yhteistyökumppani

Saksalainen vähittäiskauppaketju kertoo haluavansa tukea suomalaista kulttuuria. "Uusi Tuntematon sotilas ei toteutuisi ilman kumppaneita", elokuvaprojektin yhteyspäällikkö Laura Sutinen kertoo.