Media

M&M 12.1. 10:28 päivitetty 12.1. 17:02

Rapport uusii konseptinsa, juttuideoiden sijaan rahoitetaan toimittajia

Sakari Röyskö
Journalismin joukkorahoituspalvelu Rapportin toimitusjohtaja Jari Järvenpää

"Haluamme, että toimittajat voivat ennustaa tulonsa yhä paremmin ja tehdä sitä, missä ovat hyviä - huippujournalismia", Rapportin toimitusjohtaja Jari Järvenpää kertoo.

Journalismin joukkorahoituspalveluna tunnettu Rapport uusii konseptinsa. Samalla palvelun käyttöliittymää muokataan toimivammaksi.

"Toimittajien työ on suuressa murroksessa koko media-alan kanssa. Pienenevä mainosmyynti ja mediatalojen kykenemättömyys vastata alan murrokseen ovat johtaneet epävarmoihin tuloihin ja sisältöjen laadun heikkenemiseen. Nyt julkaistava palvelumme haluaa tarjota vaihtoehdon", Rapportin toimitusjohtaja Jari Järvenpää kertoo tiedotteessa.

Rapportin mukaan uusi konsepti pohjautuu edelleen joukkorahoituksen idealle, mutta juttuideoiden sijaan uudessa palvelussa rahoitetaan suoraan toimittajia, eli rahoittaja ikään kuin korvamerkitsee toimittajan, jota haluaa rahoittaa.

Rapport etsii nyt riveihinsä uusia lisää journalisteja. Järvenpää kertoi syyskuussa M&M:lle, että toimittajia tarvitaan sen verran, että keskiarvoisesti voidaan julkaista juttu päivässä. Toimittajia on tällä hetkellä mukana noin 50.

Rapport on aloittanut vuonna 2014 ja joukkorahoitettuja artikkeleita on julkaistu yhteensä 30, joista Rapportin mukaan parhaita on luettu 400 000 kertaa.

Rapport voitti vuonna 2015 liikenne- ja viestintäministeriön mediainnovaatiopalkinnon ja sai vuonna 2016 Tekesiltä rahoitusta palvelun kehittämiseen.

Artikkelia muokattu 12.1.2017 kello 17.00. Toisin kuin tekstissä luki aiemmin, Rapport on tällä hetkellä uudistumassa, ei vielä uudistunut. Järvenpään titteli korjattu kuvatekstiin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

28.03.2017 09:58

Hille Korhosesta Nokian Renkaiden toimitusjohtaja

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt tekniikan lisensiaatti Hille Korhosen (s. 1961) Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi. Nokian Renkaat tiedotti nimityksestä tiistaina. Korhonen aloittaa tehtävässään 1.6.2017.

Kommentti

28.03.2017 10:21

Seppälä horjuu, mutta kajahtiko Kalasatamasta pelastus?

Vaateketju Seppälän väki jännittää, päästääkö käräjäoikeus yhtiön yrityssaneeraukseen vai onko edessä Anttilan kohtalo eli konkurssi. Toivoa henkiin jäämisestä antaa Helsingin Kalasataman kulmilta maanantaina kiirinyt uutinen.

Nimitykset

28.03.2017 09:45

Toimistokonkari Torin mediamyynnin johtoon

Mika Räihä on nimitetty Tori.fi:n mediamyynnin johtajaksi. Hän siirtyy Toriin Sanomalta, jossa hän johti ohjelmallisen ja tulospohjaisen mainonnan tiimiä.

Media

28.03.2017 08:49

Tässä asiassa radio on edelleen lyömätön

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teoston teettämän musiikinkäyttötutkimuksen mukaan radio on edelleen käytetyin ja tärkein taustamusiikin lähde. Nettiradion kuuntelu on tutkimuksen perusteella sen sijaan vielä vähäistä.