Kauppa

Merja Saarinen 1.2.2016 19:28 päivitetty 3.3.2016 15:38

S-ryhmä tiukentaa otettaan asiakasomistajista - bonukset vain S-Pankin tilille

Handout

HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi perustelee muutosta kulusäästöillä; printtipostista säästäminen mahdollistaa hänen mukaansa ruoan halpuuttamisen.

HOK-Elanto pakottaa viimeisetkin asiakasomistajansa väkisin S-Pankin asiakkaiksi lopettamalla ässäbonusten maksamisen niille asiakkaille, joilla ei ole tiliä S-Pankissa.

Jatkossa HOK-Elannon asiakasomistajat saavat ostoksista kertyneet S-bonukset vain, jos he avaavat tilin S-Pankkiin ja ohjaavat bonukset suoraan sinne tai S-Pankin rahastoihin.

HOK-Elanto kertoi asiasta viime viikolla asiakasomistajille lähetetyissä kirjeissä otsikolla ”Bonusrahojen lähetys loppuu”.

Juuri bonukset ovat useimmille S-ryhmän asiakasomistajille tärkein syy osuuskaupan jäsenyyteen, ja palkitsevaa bonusjärjestelmää pidetään yleisesti S-ryhmän voittokulun yhtenä isona tekijänä.

Tähän asti osuuskaupan jäsenet ovat voineet halutessaan saada ostoksista kertynyt bonukset kotiin Yhteishyvä-lehden mukana paperisina seteleinä, jotka ovat käyneet rahasta S-ryhmän kauppojen kassoilla. Tämä mahdollisuus on koskenut ennen vuotta 2007 HOK-Elannon jäseniksi liittyneitä. Tuoreempien jäsenien on ollut jo nytkin pakko avata tili S-Pankissa ja ohjata rahat pankkitilille tai sen rahastoon.

Tämä pakkoasiakkuus on osaltaan kasvattanut mukavasti S-Pankin asiakasmääriä. Toisaalta osin tämän takia S-Pankki on myös ollut monille asiakkailleen vain kakkospankki. Vuosi sitten vain reilu puolet sen 2,7 miljoonasta asiakkaasta oli ottanut verkkotunnukset käyttöön.

Reilu vuosi sitten S-Pankki suututti asiakkaansa ilmoittamalla muuttavansa osan ilmaisista pankkipalveluistaan maksullisiksi, kun juuri maksuttomat palvelut olivat olleet olleet sen houkutin.

Asiakasomistajille se lupaa ilmaiset peruspankkipalvelut.

HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi perustelee muutosta kulusäästöillä; printtipostista säästäminen mahdollistaa hänen mukaansa ruoan halpuuttamisen.

”Kulusäästöillä synnytetty halpuuttaminen on tuonut kuluttajalle tutkitusti edullisempaa ruokaa pöytään. Osa viime vuoden säästöistä saatiin aikaan vähentämällä asiakasomistajapostin lähettämistä kuuteen kertaan vuodessa”, Niemi kirjoittaa tiedotteessa.

Myös S-kanava-verkkkosivuilla bonusrahojen maksukäytännön muutos kytketään suoraan ruoan halpuuttamiseen. Eli se on halpuuttamisen hinta. Kysymykseen siitä, miksi bonusseteleitä ei lähetetä enää Yhteishyvän mukana ja miksi niitä varten pitää avata tili, osuuskauppa vastaa sivulla näin:

"Kulusäästöillä synnytetty halpuuttaminen jatkuu ja siksi myös printtipostista säästetään."

Yhteishyvän lähettämistä kotiin osuuskauppa ei kuitenkaan lopeta. Vain mukana tulleet bonussetelit jäävät pois.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kilpailut

25.02.2017 12:01

Metsästätkö leijonaa? – Mainoskilpailujen plussat ja miinukset

Kevään mainoskilpailuissa pannaan ideat paremmuusjärjestykseen. Samalla järjestykseen pannaan tekijät, toimistot, ketjut ja jopa maat. Tällä kertaa ei puhuta siitä, miksi Ruotsi voittaa ja Suomi ei, vaan siitä, kannattaako kilpailuihin osallistua ja jos kannattaa, niin mihin?

Kommentti

24.02.2017 11:12

Hasan & Partners upotti itsensä suohon

"Hasan & Partners ajoi Planin tilanteeseen, jossa se joutui puolustamaan, että heidän kampanjoissaan käytetyt faktat pitävät kutinsa. Se on paitsi surullista, myös epälojaalia asiakasta kohtaan", toimittaja Cilla Bhose kirjoittaa.

Elokuvat

24.02.2017 09:53

Lidlistä Tuntemattoman sotilaan yhteistyökumppani

Saksalainen vähittäiskauppaketju kertoo haluavansa tukea suomalaista kulttuuria. "Uusi Tuntematon sotilas ei toteutuisi ilman kumppaneita", elokuvaprojektin yhteyspäällikkö Laura Sutinen kertoo.