Palkinnot

M&M 9.3.2016 18:00

Salli-journalistipalkinto Iso Numeron toimitukselle, Kannustus-Salli valokuvaaja Antti Mannermaalle

Colourbox

Iso Numero -lehden toimitus palkittiin kahdettatoista kertaa jaetulla Salli-journalistipalkinnolla. Ensimmäistä kertaa jaetun Kannus-Sallin valokuvaaja Antti Mannermaalle.

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton (SAL) tämänvuotisen Salli-journalistipalkinnon saa Iso Numero -lehden toimitus.

"Iso Numero edustaa laatujournalismia ja tekee konkreettista työtä köyhyyden vähentämiseksi. Lehden katumyynti tuo lisätuloja vähävaraisille. Iso Numero -lehden humaani idea ulottuu myös sisältöön, jolla ei haeta taloudellista voittoa", perustelee liitto valintaansa tiedotteessa.

Iso Numeron toimitus toivoo, että lehteä ostetaan ensisijaisesti sen sisällön vuoksi.

Salli-palkinto myönnetään nyt kahdennentoista kerran. Palkinto myönnetään merkittävästä, mieleen painuneesta tai keskustelua herättäneestä alan teosta.

Palkinnon suuruus on 1000 euroa.

SAL jakoi tänä vuonna ensimmäisen kerran Kannustus-Sallin. Palkinto myönnetään valokuvaaja Antti Mannermaalle.

"Valokuvaajan työ on muuttunut median murroksessa olennaisella tavalla. Vaikka digi on korvannut filmin ja kuka tahansa voi napsia kuvia kännykällään, ammattitaitoisen valokuvaajan panosta kaivataan aikakauslehdessä kipeämmin kuin koskaan. Kuvalla ja KUVALLA on eroa. Antti Mannermaalle jokainen kuvaustehtävä on tilaisuus löytää uudenlainen kuvakulma, erilainen ilmaisutapa sekä tekninen toteutustapa. Hänen mieleenpainuvimmat otoksensa ovat taitavia henkilökuvia, oivaltavia kuvituskuvia ja ajatuksia herättäviä uutiskuvia", perustelee liitto valintaansa.

Kannustus-Sallin suuruus on 500 euroa.

Mannermaa toimii kuvaajana muun muassa Markkinointi&Mainonnalle, Talouselämälle ja Tiville.

Aikaisemmin Salli-palkinnon ovat saaneet toimittaja Risto Lindstedt (2015), Suomen Luonnon verkkotuottaja Annakaisa Vänttinen (2014), PAM-lehden juttusarja Kilpailutuksen hinta (2013), Tiede-lehden toimituspäällikkö Annikka Mutanen (2012), Viva-lehden toimituspäällikkö Veli-Matti Jusi (2011), Voima-lehden vastamainostyöryhmä (2010), Voltti-lehden toimitus (2009), Aikakauslehtityön professori Maija Töyry (2008), Talouselämän toimittaja Esko Rantanen (2007), Shakespeare-projektin kustannustoimittajien työryhmä (2006) ja Taide-lehden päätoimittaja Otso Kantokorpi (2005).

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liitto (SAL) on valtakunnallinen yhdistys ja Suomen Journalistiliiton toiseksi suurin jäsenjärjestö. Liitolla on noin 2700 jäsentä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.