Palkinnot

M&M 9.3.2016 18:00

Salli-journalistipalkinto Iso Numeron toimitukselle, Kannustus-Salli valokuvaaja Antti Mannermaalle

Colourbox

Iso Numero -lehden toimitus palkittiin kahdettatoista kertaa jaetulla Salli-journalistipalkinnolla. Ensimmäistä kertaa jaetun Kannus-Sallin valokuvaaja Antti Mannermaalle.

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton (SAL) tämänvuotisen Salli-journalistipalkinnon saa Iso Numero -lehden toimitus.

"Iso Numero edustaa laatujournalismia ja tekee konkreettista työtä köyhyyden vähentämiseksi. Lehden katumyynti tuo lisätuloja vähävaraisille. Iso Numero -lehden humaani idea ulottuu myös sisältöön, jolla ei haeta taloudellista voittoa", perustelee liitto valintaansa tiedotteessa.

Iso Numeron toimitus toivoo, että lehteä ostetaan ensisijaisesti sen sisällön vuoksi.

Salli-palkinto myönnetään nyt kahdennentoista kerran. Palkinto myönnetään merkittävästä, mieleen painuneesta tai keskustelua herättäneestä alan teosta.

Palkinnon suuruus on 1000 euroa.

SAL jakoi tänä vuonna ensimmäisen kerran Kannustus-Sallin. Palkinto myönnetään valokuvaaja Antti Mannermaalle.

"Valokuvaajan työ on muuttunut median murroksessa olennaisella tavalla. Vaikka digi on korvannut filmin ja kuka tahansa voi napsia kuvia kännykällään, ammattitaitoisen valokuvaajan panosta kaivataan aikakauslehdessä kipeämmin kuin koskaan. Kuvalla ja KUVALLA on eroa. Antti Mannermaalle jokainen kuvaustehtävä on tilaisuus löytää uudenlainen kuvakulma, erilainen ilmaisutapa sekä tekninen toteutustapa. Hänen mieleenpainuvimmat otoksensa ovat taitavia henkilökuvia, oivaltavia kuvituskuvia ja ajatuksia herättäviä uutiskuvia", perustelee liitto valintaansa.

Kannustus-Sallin suuruus on 500 euroa.

Mannermaa toimii kuvaajana muun muassa Markkinointi&Mainonnalle, Talouselämälle ja Tiville.

Aikaisemmin Salli-palkinnon ovat saaneet toimittaja Risto Lindstedt (2015), Suomen Luonnon verkkotuottaja Annakaisa Vänttinen (2014), PAM-lehden juttusarja Kilpailutuksen hinta (2013), Tiede-lehden toimituspäällikkö Annikka Mutanen (2012), Viva-lehden toimituspäällikkö Veli-Matti Jusi (2011), Voima-lehden vastamainostyöryhmä (2010), Voltti-lehden toimitus (2009), Aikakauslehtityön professori Maija Töyry (2008), Talouselämän toimittaja Esko Rantanen (2007), Shakespeare-projektin kustannustoimittajien työryhmä (2006) ja Taide-lehden päätoimittaja Otso Kantokorpi (2005).

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liitto (SAL) on valtakunnallinen yhdistys ja Suomen Journalistiliiton toiseksi suurin jäsenjärjestö. Liitolla on noin 2700 jäsentä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kilpailut

25.02.2017 12:01

Metsästätkö leijonaa? – Mainoskilpailujen plussat ja miinukset

Kevään mainoskilpailuissa pannaan ideat paremmuusjärjestykseen. Samalla järjestykseen pannaan tekijät, toimistot, ketjut ja jopa maat. Tällä kertaa ei puhuta siitä, miksi Ruotsi voittaa ja Suomi ei, vaan siitä, kannattaako kilpailuihin osallistua ja jos kannattaa, niin mihin?

Kommentti

24.02.2017 11:12

Hasan & Partners upotti itsensä suohon

"Hasan & Partners ajoi Planin tilanteeseen, jossa se joutui puolustamaan, että heidän kampanjoissaan käytetyt faktat pitävät kutinsa. Se on paitsi surullista, myös epälojaalia asiakasta kohtaan", toimittaja Cilla Bhose kirjoittaa.

Elokuvat

24.02.2017 09:53

Lidlistä Tuntemattoman sotilaan yhteistyökumppani

Saksalainen vähittäiskauppaketju kertoo haluavansa tukea suomalaista kulttuuria. "Uusi Tuntematon sotilas ei toteutuisi ilman kumppaneita", elokuvaprojektin yhteyspäällikkö Laura Sutinen kertoo.