Kilpailut

M&M 2.12.2016 11:33

Sanna Mander johtaa Vuoden Huippujen valintaa

Ylituomari Sanna Mander.

Vuoden Huiput avautuu osallistujille heti vuoden vaihteessa. Kaikkiaan 60-henkisen tuomariston ylintä sanaa pitää hallussaan Sanna Mander.

Vuoden Huiput -kilpailun luovista suunnittelijoista koostuvan tuomariston työskentelyä johtaa ensi vuonna kuvittaja, designer Sanna Mander.

Mainostoimistotaustalla varustettu Mander kuvailee vuotta 2016 kamalaksi, ankeaksi ja rumaksi.

"Loistaisipa siis Vuoden Huipuissa työt, jotka ovat luoneet valoa ja väriä. Sellaiset, jotka tekevät maastamme paremman, kauniimman, coolimman ja kivemman. Sitä tarvitaan – ja luovuuttahan meillä piisaa!" ylituomari Mander hehkuttaa tiedotteessa.

Kilpailua on jälleen kehitetty ensi vuoteen. Sarjajako on muuttunut ja sarjojen määrä on pienempi. Aiemmin sarjoja oli 18, mutta ensi vuonna vain 15. Uutena sarjana on mukana Jokeri, jonka teeman päättää kulloisenkin vuoden ylituomari. Lisäksi julkaisumaksut on poistettu ja kilpailulla on uusi alaotsikko: "Parasta suomalaista luovaa suunnittelua".

Hasan & Partners suunnitteli uuden Vuoden Huiput -ilmeen.

Vuoden Huiput -kilpailun visuaalisesta ilmeestä vastaa tänä vuonna mainostoimisto Hasan & Partners. Mukana on ikoninen pyramidi.

"Tunnusta on leikkisästi käytetty ilmeen eri sovelluksissa. Pyramidi-tunnus on yhdistetty alalla vallitsevaan ammattikieleen, jota käytetään usein luovassa prosessissa. Kommentit on kerätty sekä asiakkailta että luovilta tiimeiltä", kampanjan suunnittelijat Joseph Bayne ja Chris Bolton kertovat.

Grafian järjestämä Vuoden Huiput 2016 -kilpailu käynnistyy 2. tammikuuta 2017. Töiden sisäänjättö päättyy 27. tammikuuta. Voittajien julkistus tapahtuu 27. huhtikuuta.

Vuoden Huiput on suunnittelijoiden vuonna 1980 perustama kilpailu. Tavoitteena on nostaa luovuus entistä vahvemmin kilpailun keskiöön sekä kaataa raja-aitoja markkinointiviestinnän ja muotoilun välillä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö