Suomi 100 -juhlavuosi

M&M 4.1. 12:54 päivitetty 5.1. 08:15

Sanoma panostaa Suomi 100 -juhlavuoteen – Aku Ankkakin mukana

Katariina Salmi

Helsingin Sanomilla, Ilta-Sanomilla ja Aku Ankalla on kaikilla omat erikoissuunnitelmansa juhlavuotta varten.

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat tuottavat Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi paljon erikoissisältöä.

Helsingin Sanomat painottaa juhlavuoden pääteemoina lapsia ja nuoria, suomalaisten menestystä maailmalla sekä tulevaisuuden osaamista.

”Helsingin Sanomien ydintehtävä on edelleen sama kuin se oli sata vuotta sitten. Totuuteen pyrkivällä tiedonvälityksellä on tänä päivänä vähintään yhtä paljon merkitystä avoimen demokratian ja sivistyksen kivijalkana kuin lehden alkuaikoinakin. Siksi haluamme kiinnittää erityistä huomiota juhlavuonna lapsiin ja nuoriin. Medialukutaidon tärkeys korostuu digitalisoituvassa maailmassa”, HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo tiedotteessa.

Ilta-Sanomat puolestaan käynnistää 100 tarinaa sodasta -suursarjan juhlavuoden kunniaksi. ISTV:ssä ilmestyy vuoden 2017 ajan kaksi kertaa viikossa veteraanin tai lotan kertoma uusi tarina.

”Ilta-Sanomat täyttää tänä vuonna 85 vuotta ja IS:n juhlavuosi heijastuu myös IS:n Suomi 100 -projektiin. On muistettava, että Ilta-Sanomat perustettiin kansakuntamme kohtalonhetkillä helmikuussa 1932”, muistuttaa Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja.

HS:n ja IS:n lisäksi kolmas Sanoma-konsernin brändi, Aku Ankka, osallistuu juhlavuoteen. Vuoden 2017 jokaisessa Aku Ankan numerossa on sarjakuva Suomesta, sillä Ankkalinnassa eletään koko vuosi rinnakkaistodellisuutta, jossa Suomen historian yksityiskohdat ovat tapahtuneet myös Ankkalinnassa.

Kuva: Sanoma

”Sarjan avaa tänään ilmestyneessä Aku Ankassa sarjakuva, jossa Aku luulee olevansa Ankkalinnan kruununperillinen. Harva muistaa, että Suomi oli itsenäisen historiansa alussa hetken monarkia! Jokainen Suomi-sarjakuva taustoitetaan historiapalalla, ja näin Suomen historian tärkeimmät – ja kummallisimmat – merkkipaalut tulevat varmasti kaikille lukijoille tutuiksi”, kertoo Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä.

Sarjakuvissa kurkistetaan myös tulevaisuuteen ja siihen, miltä Suomi voisi näyttää sadan vuoden päästä.

Juhlavuoden kunniaksi lehdissä on myös tusinan verran erikoiskansia, kun Aku Ankan kansipiirtäjät Paco Rodriques, Daan Jippes ja Giorgio Cavazzano tekevät omasta mielestänsä Suomea kuvaavat kantensa.

”Suomi näyttää olevan piirtäjien mielestä hyinen maa, jossa on jatkuvasti talvi. Mukaan saatiin myös piirroksia suomalaisista maamerkeistä, kuten Helsingin rautatieasemasta”, Hyyppä kertoo.

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat ovat osa Sanoma Media Finlandia ja Aku Ankka Sanoma Kids Mediaa. Sanoma Media Finland ja Sanoma Kids Media ovat molemmat osa Sanoma-konsernia.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö