Startup

M&M 13.8. 17:00

Sijoitusyhtiö haastoi Uberin erotetun toimitusjohtajan oikeuteen

Dan Taylor/Wikimedia Commons
Travis Kalanick

Sijoitusyhtiö Benchmark Capital on haastanut Uberin entisen toimitusjohtajan Travis Kalanickin oikeuteen.

Sijoitusyhtiö Benchmark Capital on haastanut Uberin entisen toimitusjohtajan Travis Kalanickin oikeuteen, uutisoi uutistoimisto Reuters.

Osan kyytipalvelusta omistava siijoitusyhtiö haluaa Kalanickin ulos myös yhtiön hallituksesta, jossa tämä hallinnoi edelleen oman paikkansa lisäksi kahta tyhjää paikkaa.

Benchmark syyttää Kalanickia väärinkäytöksien peittelystä ja juonittelusta valtansa säilyttämiseksi yrityksessä, jonka johdosta hänet erotettiin viime vuden kesänä.

On poikkeuksellista, että sijoittaja haastaa oman start-upinsa keskeisen johtohahmon oikeuteen. Benchmark hyppäsi Uberin kyytiin sen alkuvaiheilla, ja jättämänsä haasteen mukaan se omistaa yhtiöstä 13 prosenttia, joka oikeuttaa 20 prosentin äänioikeuteen.

Kalanick erotettiin Uberin toimitusjohtajan paikalta viime kesäkuussa. Benchmarkin mukaan Kalanickin kolme hallituspaikkaa ovat vaikeuttaneet uuden toimitusjohtajan palkkaamista.

Kalanickin mukaan lakihaaste on täynnä valheellisia syytöksiä. Hänen mielestään sijoitusyhtiö ei toimi Uberin, vaan oman etunsa mukaisesti.

Kalanickin tulevaisuus perustamassaan yhtiössä ei näytä valoisalta. Toinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Garrett Camp lähetti aiemmin tällä viikolla sähköpostin yhtiön työntekijöille, jossa erikseen korosti, että Kalanick ei ole palaamassa yhtiön johtoon.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

17.10.2017 12:53

Yösyöttö sai potkua skandaalista

Yösyöttö-elokuvan ahdinko taipui vertaansa vailla olevaksi markkinointikampanjaksi. Finnkino on ikävän julkisuuden kierteessä.