Lehdistönvapaus

Jenni Tamminen, Linda Pelkonen 30.11.2016 14:38 päivitetty 1.12.2016 14:05

Sipilä myöntää ylilyönnin: "Luottamukseni Yleen on ihan ok"

Juha Sipilä

Juha Sipilä korostaa kohua aiheuttaneen kritiikkinsä koskeneen sitä, ettei hänen annettu kommentoida Ylen uutista samassa yhteydessä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) myöntää, että hänen kommenttinsa luottamuksesta Yleen meni liian pitkälle.

Sipilä viestitti Ylelle kohutuissa viesteissään, että hänen luottamuksensa Yleen on täysi nolla.

"Olen pahoitellut [Ylen vastaavalle päätoimittajalle] Atte Jääskeläiselle tätä kommenttia. Luottamukseni Yleen on ihan ok", Sipilä sanoi tänään tiedotustilaisuudessaan.

"Tämä toteamus ja se että blogissani aika tunteellisesti reagoin, se johtuu siitä, että perheeni on kokenut aika kovia. Myönnän, että se on herkkä paikka, kun asemani vaikuttaa perheeseen. Myönnän, että vastaan silloin tunteellisesti", Sipilä sanoi.

Sipilä vastasi myös ihmettelyihin siitä, miksi hän lähetti yli kymmenen sähköpostiviestiä Ylen toimittajalle ja päätoimittajalle liittyen Ylen perjantaiseen juttuun koskien Terrafamea ja Katera Steel.

"Viestien määrä sen takia suuri, että kun lähetin toimittajalle kritiikkiä siitä, kun ei anneta mahdollisuutta vastata, niin kuitenkin puhutaan vakavasta asiasta. Lähetin hänelle esimerkkejä kansalaispostista. Olisin voinut tehdä sen yhdellä viestillä leikkaa ja liimaa -tyylillä. Mutta lähetin esimerkkejä, millaiseksi tämä keskustelu taittuu, kun ei anneta mahdollisuutta kommentoida", Sipilä sanoi.

Sipilä korosti hänen kritiikkinsä koskeneen sitä, ettei hänen annettu kommentoida Ylen uutista samassa yhteydessä.

"Ei ole ollut pienintäkään aikomusta rajoittaa Ylen toimintaa. En ole sulkenut kenenkään suuta", Sipilä sanoi.

Lähde: Uusi Suomi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö