Media

M&M 2.3.2016 10:39 päivitetty 3.3.2016 15:40

SJL: Yhteiskuntasopimus on huonoista vaihtoehdoista "ehkä paras"

Sopimus ei automaattisesti sitoisi journalisteja, silllä Journalistiliitto ei kuulu sopimuksesta neuvotelleisiin keskusjärjestöihin.

Suomen Journalistiliitto suhtautuu maanantaina 29. helmikuuta julkaistuun esitykseen yhteiskuntasopimukseksi kutsutusta kilpailukykypaketista varovaisen myönteisesti.

"Huonoista vaihtoehdoista tämä on työntekijöiden kannalta ehkä paras", Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo tiedotteessa.

Sopimus ei automaattisesti sitoisi journalisteja, silllä Journalistiliitto ei kuulu sopimuksesta neuvotelleisiin keskusjärjestöihin. Käytännössä sopimus kuitenkin määrittäisi yleisen linjan ja vaikuttaisi myös Journalistiliiton työehtosopimusneuvotteluihin.

Savolaisen mukaan Journalistiliitto ottaa tarvittaessa itsenäisesti ja sopimusalakohtaisesti kantaa siihen, missä aikataulussa liiton omia sopimuksia uudistetaan.

Yhteiskuntasopimusta on soudettu ja huovattu yhteensä jo lähes kymmenen kuukautta. Työmarkkinakeskusjärjestöt kävivät läpi viimeisen neuvottelukierroksen loppurutistusta sunnuntaina Etelärannassa. Syntyneessä sopimuksessa esitetään muun muassa vuosityöajan pidennystä 24 tunnilla ja julkisen sektorin lomarahojen leikkaamista 30 prosentilla.

Hallitus ja työmarkkinajärjestöjen edustajat tapasivat tiistaina 1. maaliskuuta keskustellakseen omista arvioistaan paketin talous- ja työllisyysvaikutuksista. 

Kommentti

28.04.2017 12:27

Keskittämällä saat enemmän

Telekilpailu siirtyi viimein kunnolla keskittämiseen. Mitä enemmän simmejä, sitä halvemmaksi tulee, vai...