Media

M&M 2.3. 10:39 päivitetty 3.3. 15:40

SJL: Yhteiskuntasopimus on huonoista vaihtoehdoista "ehkä paras"

Colourbox

Sopimus ei automaattisesti sitoisi journalisteja, silllä Journalistiliitto ei kuulu sopimuksesta neuvotelleisiin keskusjärjestöihin.

Suomen Journalistiliitto suhtautuu maanantaina 29. helmikuuta julkaistuun esitykseen yhteiskuntasopimukseksi kutsutusta kilpailukykypaketista varovaisen myönteisesti.

"Huonoista vaihtoehdoista tämä on työntekijöiden kannalta ehkä paras", Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sanoo tiedotteessa.

Sopimus ei automaattisesti sitoisi journalisteja, silllä Journalistiliitto ei kuulu sopimuksesta neuvotelleisiin keskusjärjestöihin. Käytännössä sopimus kuitenkin määrittäisi yleisen linjan ja vaikuttaisi myös Journalistiliiton työehtosopimusneuvotteluihin.

Savolaisen mukaan Journalistiliitto ottaa tarvittaessa itsenäisesti ja sopimusalakohtaisesti kantaa siihen, missä aikataulussa liiton omia sopimuksia uudistetaan.

Yhteiskuntasopimusta on soudettu ja huovattu yhteensä jo lähes kymmenen kuukautta. Työmarkkinakeskusjärjestöt kävivät läpi viimeisen neuvottelukierroksen loppurutistusta sunnuntaina Etelärannassa. Syntyneessä sopimuksessa esitetään muun muassa vuosityöajan pidennystä 24 tunnilla ja julkisen sektorin lomarahojen leikkaamista 30 prosentilla.

Hallitus ja työmarkkinajärjestöjen edustajat tapasivat tiistaina 1. maaliskuuta keskustellakseen omista arvioistaan paketin talous- ja työllisyysvaikutuksista. 

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Suhdannekatsaus

23.10.2016 09:15

Mediatoimistot potkivat rajojaan

Mediatoimistot ovat asiakkaidensa markkinointianalyytikkoja ja -konsultteja, mutta haluavat vielä läheisemmän suhteen.

Brändien arvostus 2016

23.10.2016 14:11

Aku Ankan viehätysvoima ei laske

Sympaattiselle Nalle Puhille omistettu lehti putosi kolmen kärjestä Brändien arvostus -tutkimuksessa.

Brändien arvostus 2016

22.10.2016 13:13

Finlaysonin arvostus pysyy

Viimeiset kaksi vuotta säilynyt järjestys keikkui hieman, kun Luhta Home paransi sijoitustaan Brändien arvostus -tutkimuksessa.