Media

M&M 21.4. 14:21

Skandaalissa ryvettynyt juontaja sai lähteä Fox Newsiltä

Chris McCann
Bill O'Reilly (kesk.) joutuu jättämään paikkansa Fox-uutiskanavalla häneen kohdistuneiden ahdistelu- ja lahjussyytöksien vuoksi.

Yhdysvaltalainen toimittaja, juontaja ja kolumnisti Bill O’Reilly joutuu jättämään paikkansa Fox-uutiskanavan palveluksessa.

Vuodesta 1996 omaa ajankohtais- ja keskusteluohjelma The O’Reilly Factorya Fox-uutiskanavalla isännöinyt Bill O’Reilly joutuu jättämään kanavan, uutisoivat muun muassa New York Magazine ja Adweek.

Foxin toimitusjohtaja Rupert Murdoch julkaisi yhdessä Foxin puheenjohtajina toimivien poikiensa James Murdochin ja Lachlan Murdochin kanssa julkilausuman, jonka mukaan päätös O’Reillyn lähdöstä tehtiin, kun johtokunta oli arvioinut "huolellisesti ja harkiten" O’Reillyyn kohdistuneet syytökset.

O’Reillyn lähdön taustalla ovat häneen kohdistetut ahdistelu- ja lahjussyytökset. O’Reillyn ja Fox Newsin on väitetty maksaneen 13 miljoonaa dollaria viidelle naiselle, jotka olivat syyttäneet juontajaa ahidistelusta.

Tieto O’Reillyyn kohdistuneista syytöksistä johti kansalliseen mainostajien boikottiin Fox Newsiä kohtaan sekä aiheutti kaksi julkista mielenosoitusta Fox Newsin päämajan ulkopuolella New Yorkissa.

Bill O’Reillyn lähtö Foxilta on kanavalle iso imagotappio. Hänen isännöimänsä The O’Reilly Factory on ollut pitkään UsA:n katsotuin kaapeliuutisohjelma. Lisäksi Fox joutuu maksamaan O’Reillylle CNN:n tietojen mukaan kymmenien miljoonien korvauksen hänen lähtönsä vuoksi.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö