Tempaukset

M&M 12.10.2016 08:38

Skeittaavat markkinointimiehet keräsivät 7 000 euroa nuorten harrastukselle

Pasi Salminen
Kuvassa vasemmalta Tapauksen Timo Aalto, Rullalautaliiton Samu Karvonen, Barona Groupin Mikko Kivikoski, skeittilegenda Tony Hawk, Grainy Day Picturesin Wilson Kivelä, DDB:n Lauri vassinen ja Tapauksen Janne Hakkarainen.

Suomalaiset markkinointialan tekijät ja luovat suunnittelijat jännittivät Tony Hawkin edessä Business Sk8 For Good -tapahtumassa.

Mainostoimisto DDB Helsingin ja tapahtumamarkkinointiyritys Tapauksen järjestämä skeittitapahtuma kokosi viime perjantaina yhteen suomiskeittauksen veteraanit ja nykyiset markkinointivaikuttajat.

Nordic Business Forumin yhteydessä järjestetyn tempauksen osallistumismaksut lahjoitettiin vähäosaisten nuorten skeittiharrastuksen tukemiseen. Varoja kertyi noin 7 000 euroa.

Business Sk8 For Good -tapahtumassa kisasi nelisenkymmentä skeittaajaa 23 yrityksestä. Voittajaksi rullasi Grainy Day Pictures Oy:n edustaja Wilson Mäkelä.

Kisan päätuomarina toimi skeittilegenda, lajin 12-kertainen maailmanmestari Tony Hawk. Hän esiintyi myös päätapahtumassa Nordic Business Forumissa.

Järjestäjien mukaan idea tempaukseen syntyi havainnosta, kuinka "hämmästyttävän monella" markkinoinnin ja luovan suunnittelun alalla toimivalla suomalaisella on skeittitausta. Tapauksen Timo Aalto ja mainostoimisto DDB:n Lauri Vassinen kertovat, että tempauksen tarkoituksena oli ennen kaikkea pitää hauskaa ja "samalla antaa takaisin lajille ja kulttuurille", joka on ollut tärkeä osa luovuuden ja itseilmaisun kehittämisessä.

"Kyllähän se tietysti aika paljon kuumotti nousta laudalle ja kisaamaan, kun edellisestä kerrasta on vierähtänyt jonkin verran. Mutta ei sitä ihan joka päivä pääse skeittaamaan Tony Hawkille", Aalto kuvailee tunnelmia kisan jälkeen.

Nordic Business Forum järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa viime viikonloppuna 6.-7. lokakuuta 2016. Tempauksella kerätyt varat kanavoidaan tarvitseville yhteistyössä Suomen Rullalautaliiton kanssa.