Sosiaalinen media

Olli Vänskä 9.1. 18:04

Some-palvelujen käyttöehdot hämmentävät - nyt tuli lapsillekin soveltuva versio

Colourbox

Brittiläinen lakimies Jenny Afia kirjoitti Instagramin käyttöehdot sellaiseen muotoon, että lapsikin ne ymmärtää, kertoo Quartz.

Instagram on hurjan suosittu somepalvelu, jossa käyttäjä voi jakaa kuvia itsestään. Facebookin omistamaa palvelua käytti Suomessa vuonna 2015 yli 40 prosenttia 15-24-vuotiaista nuorista. Viime vuonna palvelu oli kolmanneksi suosituin somepalvelu koko maassa.

Harva kuitenkaan lukee Instagramin kaltaisten palveluiden käyttöehtoja ja vielä harvempi ymmärtää todella, mihin käyttöehdot oikeasti sitovat: tuoreen brittiselvityksen mukaan 0 prosenttia nuorista tajuaa, minkälaisen sopimuksen he allekirjoittavat ottaessaan sovelluksen käyttöön.

Tästä syystä brittiläinen lakimies Jenny Afia kirjoitti Instagramin käyttöehdot sellaiseen muotoon, että lapsikin ne ymmärtää, kertoo Quartz.

Uudet ohjeet ovat saatavilla vain englanniksi, mutta kielitaitoinen nuori saa niistä kuitenkin selvää. Tarvittaessa vanhempi voi auttaa.

Ehdoissa kerrotaan selkokielellä muun muassa, että virallisesti käyttäjä omistaa kaikki kuvansa ja videonsa, mutta Instagram saa käyttää niitä sekä antaa niitä myös muiden käyttöön, maasta riippumatta. Muut ihmiset saattavat maksaa Instagramille sinun kuviesi käyttämisestä, mutta sinä et näistä rahoista näe penniäkään.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).