Sosiaalinen media

Olli Vänskä 9.1. 18:04

Some-palvelujen käyttöehdot hämmentävät - nyt tuli lapsillekin soveltuva versio

Colourbox

Brittiläinen lakimies Jenny Afia kirjoitti Instagramin käyttöehdot sellaiseen muotoon, että lapsikin ne ymmärtää, kertoo Quartz.

Instagram on hurjan suosittu somepalvelu, jossa käyttäjä voi jakaa kuvia itsestään. Facebookin omistamaa palvelua käytti Suomessa vuonna 2015 yli 40 prosenttia 15-24-vuotiaista nuorista. Viime vuonna palvelu oli kolmanneksi suosituin somepalvelu koko maassa.

Harva kuitenkaan lukee Instagramin kaltaisten palveluiden käyttöehtoja ja vielä harvempi ymmärtää todella, mihin käyttöehdot oikeasti sitovat: tuoreen brittiselvityksen mukaan 0 prosenttia nuorista tajuaa, minkälaisen sopimuksen he allekirjoittavat ottaessaan sovelluksen käyttöön.

Tästä syystä brittiläinen lakimies Jenny Afia kirjoitti Instagramin käyttöehdot sellaiseen muotoon, että lapsikin ne ymmärtää, kertoo Quartz.

Uudet ohjeet ovat saatavilla vain englanniksi, mutta kielitaitoinen nuori saa niistä kuitenkin selvää. Tarvittaessa vanhempi voi auttaa.

Ehdoissa kerrotaan selkokielellä muun muassa, että virallisesti käyttäjä omistaa kaikki kuvansa ja videonsa, mutta Instagram saa käyttää niitä sekä antaa niitä myös muiden käyttöön, maasta riippumatta. Muut ihmiset saattavat maksaa Instagramille sinun kuviesi käyttämisestä, mutta sinä et näistä rahoista näe penniäkään.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

26.09.2017 13:01

Ylen huonot selitykset

Väliaikaisen päätoimittajan Marit af Björkestenin tapa puolustella virheitä ei vakuuttanut. Yle Uutisten uusi pomo voi ottaa mallia koripallokentiltä.

Kauppa

26.09.2017 13:41

Franchising-ketjut aikovat kasvaa roimasti

Franchising-alan tiistaina julkaiseman kasvuselvityksen mukaan alan yritykset ennakoivat selvästi ripeämpää kasvua kuin pk-yritykset keskimäärin.