Yt-neuvottelut

Talouselämä 17.10.2016 13:47 päivitetty 17.10.2016 15:31

Stark-ketju suunnittelee jopa 170 työntekijän ja kuuden myymälän leikkaamista

Colourbox

Stark-myymäläverkostoa pyörittävä DT Finland Oy on aloittanut yt-neuvottelut.

Rakennustarvikeyhtiö DT Finland Oy suunnittelee uuden strategiansa johdosta muutoksia Stark-myymäläverkostoonsa ja käynnistää muutoksiin liittyvät yt-neuvottelut.

Alustavan arvion mukaan yhtiön henkilöstön määrä saattaa vähentyä enintään 170 henkilöllä. DT Finlandin palveluksessa työskentelee 1 200 henkilöä.

Suunnitellut muutokset tarkoittaisivat kuuden Stark-myymälän toiminnan lopettamista ja myymälöiden yhdistämistä kahdella paikkakunnalla. Myymäläverkoston muutossuunnitelmien taustalla on yhtiön uusi strategia toimintojen keskittämisestä alueille, joissa on parhaat kasvumahdollisuudet.

"Olemme hiljattain uudistaneet strategiaamme. Perusteellisen strategiatyön tuloksena on selvää, että kaupungistuminen ja asiakaskäyttäytymisen muutokset patistavat meitä muuttamaan toimintatapojamme", toimitusjohtaja Geir Thomas Fossum sanoo.

"Toimintatapojen muutos vaatii meitä uudelleen arvioimaan myymäläverkostoamme, jotta voimme vastata asiakkaidemme tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Stark haluaa keskittää toimintaansa niille alueille, joissa näemme parhaat kasvumahdollisuudet tulevaisuudessa", Fossum lisää.

Suunnitelman mukaan neuvottelut Stark-myymälöiden sulkemisesta aloitetaan Kouvolassa, Kokkolassa, Torniossa, Savonlinnassa, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Sen lisäksi Kuopiossa ja Oulussa tullaan käymään neuvotteluita paikkakuntien Stark-myymälöiden yhdistämisestä.

Vuonna 2014 yhdistyneet Starkki ja Puukeskus yhdistivät brändinsä Starkiksi viime vuonna.

DT Finland osa Pohjoismaista DT Groupia, joka puolestaan kuuluu maailmanlaajuiseen Wolseley-konserniin.

Lähde: Talouselämä

Artikkelin otsikkoa muokattu 17.10.2016 kello 15.30.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.

Maksupalvelut

22.06.2017 09:36

Klarna Checkout -maksupalvelu yritysten käyttöön

Maksupalveluyritys Klarna tuo kuluttajille tutun nettimaksupalvelu Klarna Checkoutin yrityksille. Maksupalvelun avulla suomalaiset yritykset voivat ostaa tuotteita ja palveluita laskulla ilman yritysluottokortteja tai tilisopimuksia. Klarna toivoo palvelun helpottavan yrittäjien ja kauppiaiden työtä.