Viestintä

Talouselämä 5.10.2016 19:19

Suomalaiset tuhraavat sähköpostin parissa jo 691 tuntia vuodessa

Sähköpostia vilkuillaan televisiota tai elokuvaa katsellessa, toisen kanssa keskustellessa ja sängyssä sekä myös kylpyhuoneessa.

Adoben tilaaman tutkimuksen mukaan sähköposti jyrää, vaikka työpaikoille on tarjolla monia uusia viestintäteknologioita.

Suomalaiset viettävät keskimäärin 691 tuntia vuoden aikana sähköpostin äärellä, kerrotaan Adoben uudessa kyselytutkimuksessa.

Työsähköpostia suomalaisista vastaajista suurin osa, eli 37 prosenttia, käyttää alle tunnin tai 1-2 tuntia, kuten 31 prosenttia vastaajista. Päivittäin työsähköpostia käytetään keskimäärin 1,84 tuntia ja henkilökohtaista sähköpostia keskimäärin 1,10 tuntia.

Tulokset käyvät ilmi Adoben teettämästä ja YouGovin toteuttamasta kyselytutkimuksesta, johon osallistui 828 suomalaista toimistotyöntekijää.

Adobe Marketing Cloudin Pohjoismaiden markkinointijohtajan Imran Afzalin mukaan sähköposti on säilyttänyt toimistolla ykkösasemansa uusista yhteistyöteknologioista, kuten chatista, sosiaalisesta mediasta ja videoneuvotteluista huolimatta.

"Tutkimuksemme osoittaa, että suomalaiset käyttävät keskimäärin 14,7 tuntia viikossa sähköposteihin. Tablettien ja älypuhelimien ansiosta työsähköposteja ei tarkisteta ainoastaan töissä vaan suuressa määrin myös työajan ulkopuolella", Afzal kertoo tiedotteessa.

Vastaajista 64 prosenttia vilkuili sähköpostiaan televisiota tai elokuvaa katsellessa, 47 prosenttia sängyssä ollessaan, 23 prosenttia keskustellessaan kasvotusten toisen ihmisen kanssa ja 18 prosenttia kylpyhuoneessa ollessaan.

Kolmasosa vastaajista tarkisti työsähköpostiaan ennen töitä lauttautuessaan valmiiksi, syödessään aamiaista tai kahvia juodessaan. Vastaajista 16 prosenttia kävi työsähköposteja läpi matkalla töihin ja 11 prosenttia jo ennen kuin nousevat sängystä.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö