Innovaatiot

M&M 19.6. 08:18

Suomalaisinnovaatiot ehdolla Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon saajaksi

Suomalainen startup RePack sekä alkaliparistojen kierrätysmenetelmää kehittänyt Rec Alkaline on valittu ehdokkaaksi Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnolle. Ehdokkaat julkistettiin viime perjantaina.

Ympäristöpalkinnon teemana on tänä vuonna innovaatiot, jotka auttavat jätteettömään yhteiskuntaan siirtymisessä. RePack kertoo julkistamassaan tiedotteessa taistelevansa verkkokauppojen pakkausjätettä vastaan.

"Pakkausjäte tuottaa suuren määrän roskaa vuosittain, ja sen määrä lisääntyy entisestään verkkokauppojen suosion kasvaessa. Meidän uudelleen käytettävä ja palautettava pakkaus tarjoaa ratkaisun tähän ympäristöongelmaan", RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren kertoo.

Verkkokaupat pystyvät käyttämään RePack-pakkausta ainakin 20 kertaa. RePack-pakkaus vähentää pakkausjätettä startupin mukaan yli 90 prosenttia ja hiilidioksipäästöjä jopa 80 prosenttia.

Tällä hetkellä pakkauspalvelua käyttää lähes kolmekymmentä verkkokauppaa viidessä maassa. RePackin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Filippa K, Varusteleka ja Eurokangas.

Palkintolautakunta valitsi ehdokkaat palkinnon saajiksi Pohjoismaiden kansalaisten ehdotuksista, joita oli yli 50. RePackin lisäksi Suomesta pääsi ehdolle Rec Alkaline Oy. Yksitoista valittua ehdokasta tulevat Suomesta, Norjasta, Islannista ja Ruotsista.

Vuosittaisen ympäristöpalkinnon saa pohjoismainen yritys, järjestö tai henkilö. Palkinto myönnetään sellaiselle, joka on toiminut esikuvana luonnon ja ympäristön huomioon ottamisessa toiminnassaan. Palkinnon voi myös saada muutoin tekemällä jotain erityistä luonnon ja ympäristön hyväksi.

Palkintojenjakotilaisuus pidetään Helsingissä 1. marraskuuta. Palkinnon voittaja saa noin 47 000 euroa (350 000 Tanskan kruunua).

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö