Kilpailut

M&M 10.8. 14:41 päivitetty 14.8. 07:58

Suomalaismenestystä Red Dotissa – tunnustusta saivat muun muassa Great Apes, Fiskars ja Kuudes

Suomalaisyritykset menestyivät arvostetussa Red Dot Awards -muotoilutapahtumassa.

Muotoilutoimistot Great Apes ja Kuudes sekä työkaluvalmistaja Fiskars on palkittu kansainvälisessä Red Dot Award -muotoilukilpailussa.

Tapahtumassa on sarjat tuotemuotoilulle, muotoilutoimistoille ja uusille tuotesuunnittelukonsepteille.

Red Dot Award: Communication Design -sarjassa HiQ:n omistama designtoimisto Great Apes kahmi Red Dot -palkinnot Quantum Break -pelin käyttöliittymän suunnittelulla sekä Elisan Feel the Game -kampanjalla, jonka suunnitelutoimistona oli Wörks. Samassa sarjassa palkittiin myös helsinkiläinen Shape Helsinki Maas Globalille suunnittelemastaan Whim-palvelusta.

Kuudes voitti Best of the best -palkinnon Vuoden Huiput XV -kilpailun visuaalisella ilmeellä sekä Red Dot -palkinnot Fazerin keksituoteperheen ja Arlan Lempi -tuoteperheen ilmeuudistuksilla.

Lisäksi Design-sarjan Interface & User design -kategoriassa tunnustuksen sai suomalaista alkuperää oleva Beddit-unisensori ja sen muotoilusta vastannut Nordkapp. Tietotekniikkajätti Apple osti Bedditin toukokuussa.

Tuotemuotoilun Red Dot Award: Product Design -palkintosarjassa Fiskarsin PowerGear X -puutarhasakset palkittiin Best of the best -palkinnolla.

Muotoilutoimistoille suunnattuun palkintosarjaan lähetettiin tänä vuonna kilpailuun yli 8000 työtä 50 maasta. Palkintoja myönnettiin 18 kategoriassa, ja palkinnonsaajat valitsi 24 asiantuntijasta muodostettu tuomaristo. Tuotemuotoilun sarjaan lähetettiin yli 5 500 työtä yli 50 maasta, ja tuomaristo koostui 39 asiantuntijasta. Red Dot Award: Design Concept -palkintosarjan voittajia ei vielä ole julkistettu.

Red Dot -palkinnot jaetaan Berliinissä 27. lokakuuta järjestettävässä gaalassa.

Juttua muokattu 10.8.2017 kello 15:03: Uutiseen lisätty maininta Bedditin saamasta palkinnosta.

Juttua muokattu 11.8.2017 kello 8:16: Uutiseen tarkennettu Nordkappin osuutta.

14.8.2017 kello 7.58 lisätty tieto Wörksin osuudesta Elisan kampanjassa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

13.12.2017 11:50

Raha ei Suomessa ole todellakaan halpaa

Pikaluotoille on säädetty korkokatto, mutta säätely koskee vain alle 2 000 euron luottoja. Pikavippiyhtiöt ovat oppineet nopeasti leipomaan paketteja, jolla tuon rajan voi kiertää.