Lentoliikenne

M&M 21.4. 16:04

Suomi ja Kiina uudistavat keskinäistä lentoliikennettä: "Se on ihan merkittävä muutos"

Joonas Salmela
Suomi ja Kiina uudistivat lentoliikennejärjestelyjä. Kuvituskuva.

Suomi ja Kiina ovat sopineet uusista lentoreiteistä ja allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU) lentoliikenteestä. Suomen ja Kiinan väliset lentoliikennesopimusneuvottelut pidettiin 20.-21. huhtikuuta Helsingissä.

Neuvotteluissa poistettiin operoivien lentoyhtiöiden määrää koskevat rajoitteet eli jatkossa maat voivat vapaasti nimetä useita lentoyhtiöitä ilman määrällisiä rajoituksia.

"Se on ihan merkittävä muutos. Joidenkin muiden maiden kanssa on olemassa vastaavia sopimuksia, joiden mukaan operoivien yrityksien määrää ei ole rajattu. Tämä menee kehityssuuntaan, johon haluamme ylipäätään lentoliikennettä viedä, liberaalimpaan suuntaan", kertoo liikenne- ja viestintäministeriön yksikön johtaja, hallitusneuvos Laura Eiro.

Neuvotteluissa sovittiin, että lentoyhtiöiden on mahdollista aloittaa liikenne Suomen ja Nanjingin välillä. Lisäksi sovittiin, että Suomi voi lisätä lentoliikennettä Pekingiin myös Rovaniemeltä.

Yhtenä taustatekijänä on yritysmatkailun helpottaminen. Myös maiden välinen kasvava turismi on vaikuttanut neuvotteluiden linjauksiin.

"Pyritään siihen, että lentoyhtiöt pystyvät vastaamaan asiakastarpeisiin", Eiro toteaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).