Peliyhtiöt

Talouselämä 21.9. 18:38

Supercell kahmii enemmistön suomalaisesta Frogmindista

Frogmind
Kuvakaappaus Frogmindin Badland 1 -pelistä.

Helsinkiläinen pelistudio Frogmind tekee mobiilipelejä, kuten Supercell.

Peliyhtiö Supercell on ostanut 51 prosentin omistusosuuden suomalaisesta peliyhtiöstä Frogmindista. Loput 49 prosenttia ovat Frogmindin työntekijöiden omistuksessa.

Helsingin Sanomien mukaan sijoituksen arvo on seitsemän miljoonaa euroa, josta kaksi miljoonaa on Frogmindille annettavaa rahoitusta.

Frogmindin toimitusjohtajan Johannes Vuorisen mukaan yhtiö saa järjestelyn avulla arvokasta apua ja tietoa maailman huipulta.

"Supercellin tuen ansiosta voimme ajatella pidemmällä tähtäimellä ja olla peliemme suhteen kunnianhimoisempia kuin koskaan. Tämä on ideaali yhteistyö, joka hyödyttää tulevia pelejämme ja pelaajiamme valtavasti", Vuorinen sanoo tiedotteessa.

Frogmind on vuonna 2012 perustettu helsinkiläinen pelistudio, joka Supercellin tapaan tekee mobiilipelejä. Frogmind tunnetaan Badland-peleistään. Peliyhtiöllä on tällä hetkellä 12 työntekijää.

Supercell vihjaili jo etukäteen harkitsevansa investointeja uusiin pelistudioihin. Toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoi Pocket Gamer -sivustolleyhtiön tarkastelevan mahdollisuutta investoida samanhenkisiin pelinkehittäjiin, jotka perustaisivat etästudioita Helsingin ulkopuolella sijaitseviin paikkoihin.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö