Tabletit

Talouselämä 20.11.2013 13:08 päivitetty 4.2. 10:36

Tabletin käyttö kasvaa kohisten yllättävässä ikäryhmässä

Yli 55-vuotiaiden ikäryhmästä 20 prosentilla on tabletti.

Suomessa tablettien omistajuus on kasvanut merkittävästi yli 55-vuotiaiden ikäryhmässä. Ikäryhmässä tabletteja on 20 prosentilla, mikä on sama määrä kuin keskimäärin kaikilla suomalaisilla vastaajilla, paljastaa Deloitten tutkimus. Vuonna 2012 vain viisi prosenttia yli 55-vuotiasta omisti tabletin.

Yli 55-vuotiasta 37 prosenttia omistaa älypuhelimen. Kun tämän ikäryhmän kuluttajat valitsevat puhelinta, pitävät he luotettavuutta, akun kestoa ja hintaa tärkeämpinä valintakriteereinä kuin nuoremmat ikäluokat. Nuoremmat painottavat ulkonäköä, käytettävyyttä, kosketusnäyttöä ja käyttöjärjestelmää.

Kuluttajat ympäri maailman käyttävät mobiililaitteita enemmän kuin koskaan aiemmin. Deloitten tutkimuksesta selviää, etteivät suomalaiset vielä hyödynnä laitteiden ominaisuuksia ja palveluita laajasti.

Asiantuntijaorganisaatio Deloitten kolmas kansainvälinen Global Mobile Consumer Survey tarjoaa katsauksen lähes 40 000 kuluttajan mobiilikäyttäytymiseen 20 eri maassa. Suomesta tutkimukseen vastasi 1 000 kuluttajaa.

Vuoden 2013 loppuun mennessä ennustetaan olevan käytössä yli 2 miljardia älypuhelinta, 300 miljoonaa tablettia ja miljardi kannettavaa tietokonetta maailman laajuisesti. Laitteista yhä suurempi osa on yhteydessä internetiin. Tietoliikenteen määrän ennustetaan kasvavan nopeasti.

"Mobiililaitteiden määrä kasvaa edelleen vahvasti Suomessa. Useat kuluttajat käyttävät laitteitaan perinteisin tavoin: soittamalla puheluita ja lähettämällä tekstiviestejä. Älylaitteiden kasvava määrä lisää luonnollisesti erilaisten palveluiden käyttöä. Palvelujen hyödyntäminen on kuitenkin vielä suhteellisen rajallista laitteiden määrään verrattuna", sanoo Deloitten teknologia, media ja telekommunikaatio -toimialan vetäjä Jukka-Petteri Suortti.

Suomalaiset vastaajat omistavat tai käyttävät keskimäärin 4,5 kannettavaa laitetta. Kehittyneiden maiden keskiarvo on 5,3 laitetta. Tutkimukseen osallistuneista maista Suomessa älypuhelimien omistuksessa on tapahtunut nopein kasvu (15 prosenttia) edellisvuoteen verrattuna. Kyselyyn vastanneista suomalaisista 51 prosenttia kertoi omistavansa älypuhelimen. Nopeasta kasvusta huolimatta Suomi on jäljessä Euroopan keskiarvoa (55 prosenttia).

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Suhdannekatsaus

23.10.2016 09:15

Mediatoimistot potkivat rajojaan

Mediatoimistot ovat asiakkaidensa markkinointianalyytikkoja ja -konsultteja, mutta haluavat vielä läheisemmän suhteen.

Brändien arvostus 2016

23.10.2016 14:11

Aku Ankan viehätysvoima ei laske

Sympaattiselle Nalle Puhille omistettu lehti putosi kolmen kärjestä Brändien arvostus -tutkimuksessa.

Brändien arvostus 2016

22.10.2016 13:13

Finlaysonin arvostus pysyy

Viimeiset kaksi vuotta säilynyt järjestys keikkui hieman, kun Luhta Home paransi sijoitustaan Brändien arvostus -tutkimuksessa.