Aikakauslehdet

Irmeli Salo 25.1.2016 17:05 päivitetty 3.3.2016 15:38

Talentumiin kuuluva bisneslehti Affärsvärlden perustaa osakerahaston – syntyykö eturistiriitaa?

Rahastoyhtiö Lundmark & Co perustaa osakerahaston yhdessä Talentumin kustantaman Affärsvärlden-lehden kanssa.

Affärsvärldenin ryhtyminen osakerahastokumppaniksi perustuu lukijoiden keskuudessa tehdyssä asiakaskyselyssä esitettyihin toivomuksiin. Toivomuksen perustana on lehden laajan pörssiosaamisen tuottama lisäarvo.

Vaikka rahaston nimi on Affärsvärldenfond, käytännössä rahastoa pyörittää rahastoyhtiö Lundmark & Co. Rahastoa hallinnoi Håkan Lundmark, rahastoyhtiön perustaja ja salkunhoitaja, jolla on 30 alalta 30 vuoden kokemus, kertoo Affärsvärlden.

Hänen mukaansa lehden ja rahastoyhtiön osakesijoittamisen ja -analyysin taso komppaavat hyvin toisiaan. Affärsvärldenin pörssitoimitus istuu yhdessä Lundmarkin kanssa Affärsvärldenfondin hallituksessa.

Rahasto sijoittaa ruotsalaisosakkeisiin 3–5 vuoden sijoitustähtäimellä.

Rahaston perustaminen on herättänyt Ruotsissa keskustelua muun muassa eettisistä haasteista. Ruotsissa lehdillä on osto- ja myyntisuosituksissa Suomea laajempi liikkumavara, mikä voi johtaa kursseihin vaikuttaviin suosituksiin.

Affärsvärldeniä kustantaa Talentum Media, jonka lehtiä Suomessa ovat muun muassa Talouselämä ja Markkinointi&Mainonta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).