Twitter

M&M 21.3.2016 16:08

Twitter täyttää 10 vuotta - Justin Bieber on mainituin henkilö

Kuvakaappaus The Drumin sivuilta.

Twitter kiittää käyttäjiään juhlapäivänään.

"Kaikki alkoi yhdellä twiitillä maaliskuun 21. päivänä kymmenen vuotta sitten", muistelee Twitter blogissaan.

Maailman ensimmäisen twiitin vuonna 2006 lähetti Twitterin perustaja Jack Dorsey, joka twiittasi silloin "just setting up my twttr".

Tänään kymmenen vuotta täyttävä somepalvelu juhlistaa tätä päivää hashtagilla #LoveTwitter.

"Vuosien varrella te olette tehneet Twitteristä sen, mikä se on tänään ja te vaikutatte siihen, millainen se on tulevaisuudessa", yhtiö kirjoittaa.

Twitter on myös muistellut erikoisia tapahtumia kymmenen viime vuoden ajalta, kertoo The Drum.

Esimerkiksi huhtikuussa 2009 näyttelijä Ashton Kutcher oli ensimmäinen henkilö, joka sai Twitterissä yli miljoona seuraajaa. Marraskuussa 2012 Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama juhlisti valintaansa toiselle kaudelle twiitillä, josta tuli maailman eniten uudelleen twiitatuin.

Joulukuussa 2013 Etelä-Afrikan entisen presidentin Nelson Mandelan kuoleman jälkeen Twitter täyttyi muistotwiiteistä, joita lähetettiin jopa 95 000 kappaletta minuutissa.

Marraskuussa 2015 Pariisin terroristi-iskujen jälkeen ihmiset ympäri maailmaa twiittailivat hashtagilla #PrayForParis.

Tänä vuonna helmikuussa näyttelijä Leonardo DiCaprion parhaan näyttelijän Oscar-palkinnon voitto poiki parhaimmillaan 440 000 aiheeseen liittyvää twiittiä minuutissa. DiCaprion Oscar-voitto rikkoi eniten twiittejä minuutissa -ennätyksen. Edellisen ennätyksen oli vuonna 2014 tehnyt Ellen DeGeneres juontaessaan Oscar-gaalaa. DeGeneresin gaalassa ottama ryhmäselfie on kuitenkin Twitterin historian uudelleen twiitatuin twiitti.

Twitterin seuratuin henkilö on laulaja Katy Perry 84 miljoonalla seuraajalla. Eniten mainintoja saanut henkilö on puolestaan artisti Justin Bieber, joka on mainittu 943 miljoonaa kertaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.