Tietosuoja

Ari Karkimo 24.8. 08:15

USA:n oikeusministeriö koki ikävän yllätyksen – tietoja Trumpin vastustajista ei herunut

EPA
Mielenosoittajia Trump Towerin edessä 14. elokuuta 2017.

USA:n oikeusministeriö sai näpeilleen, kun se yritti saada haltuunsa Donald Trumpia vastustavan sivuston kävijätiedot. Sivuston ylläpitäjä riitautti tietojen luovutusmääräyksen ja ministeriö luopui.

Oikeusministeriö vaati saada lokitiedot disruptj20.org-järjestön verkkosivuilta. Sivuilla organisoitiin mielenosoituksia, joita nähtiin Donald Trumpin virkaanastujaispäivänä

Sivuja palvelimillaan pitävä Dreamhost vastusti pyyntöä. Se ei halunnut luovuttaa 1,3 miljoonan ihmisen tietoja. Muuten oikeusministeriö olisi saanut näiden kontaktitiedot, sähköpostiosoitteet ja joissakin tapauksissa myös kuvat. Myös kävijöiden tekemiset sivuilla näkyisivät lokeissa.

Oikeusministeriö hämmästyi itsekin vaatimansa paketin laajuutta ja vetäytyi aikeistaan. Se ilmoitti tästä oikeusistuimelle, jossa asiaa oli määrä käsitellä, Engadget kirjoittaa.

Tai ei ministeriö lopullisesti heittänyt pyyhettä kehään. Se yrittää saada kaivetuksi haluamansa tiedot rajaamalla vaatimustaan. Nyt halutaan vain tiedot sivuston sisällöstä ja toiminnasta viime vuoden heinäkuusta Trumpin virkaanastumispäivään ulottuvalta jaksolta. Lisäksi vaatimuksen ulkopuolelle ollaan jättämässä kaikki aineisto, jota sivuilla ei ole julkaistu, kuten metadata.

Tiedonhankintapyrkimysten rajauskaan ei rauhoita noitavainoista puhuvien yksityisyyden puolustajien mieliä.

Lähde: Tivi