Hakukoneet

Aino Frilander 1.11.2010 13:47 päivitetty 4.2.2016 09:55

Uusi hakukone "priorisoi" puolestasi

Hakupalvelu Blekko perustuu ajatukseen siitä, että puolueellisuus ja hakutulosten voimakas suodattaminen ovat tarpeen.

Hakukonemarkkinoille on tullut jälleen uusi yritys. Hakupalvelu Blekko perustuu ajatukseen siitä, että puolueellisuus ja hakutulosten voimakas suodattaminen ovat tarpeen.

24 miljoonan dollarin edestä sijoituksia kerännyt Blekko pitää kirjaa sivustoista, joilla on hyödyllisiä hakutuloksia, ja hakee tuloksensa niiltä.

Blekko perustuu niin sanotun slashtagin käyttöön. Vinoviivalla käyttäjä voi merkitä, minkä tyyppisiä tuloksia haluaa. Englanninkielinen haku ”climate change /conservative” tuottaa poliittisesti värittyneitä hakutuloksia, kun taas ”climate change /science” antaa tuloksia vain tiedesivustoilta. Käyttäjät voivat luoda myös omia slashtagejaan.

Blekolla on tällä hetkellä seitsemän pääkategoriaa, joissa hakujen suodatus on automatisoitu: terveys, autot, laulunsanat, yliopistot, raha-asiat, reseptit ja hotellit. Käyttäjät voivat luoda myös uusia kategorioita.

Toimitusjohtaja Rick Skrenta toteaa Cnetille antamassaan haastattelussa, ettei Blekko pyri kilpailemaan Googlen tai Yahoon kaltaisten hakujättien kanssa.

Yhtiön liiketoiminnallinen tavoite on 1–2 miljoonaa hakua päivässä. Tällä hetkellä sivustolla ei ole mainoksia.

Lähde: Tietoviikko

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

22.06.2017 14:30

Parlamentaarisen työryhmän esitys: pienituloisten yleisradioveroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä esittää yksimielisesti,yleisradioverolain muuttamista niin, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Päivärahatulon maksukynnys olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa).

Kommentti

22.06.2017 11:57

Viestintävainu kuntoon, Sininen tulevaisuus

Ministeri Sampo Terhon tarvitsi vain mainita nimi Sininen tulevaisuus, kun smurffimeemit alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Lisää kierroksia tuli jo samana päivänä, kun HS uutisoi, että uudella yhdistyksellä ei näyttänyt olevan toimivia kotisivuja lainkaan, vaan osoite sininentulevaisuus.com johtikin kokoomuksen verkkosivuille.