Kauppa

Eija Pöysä 22.9. 09:34

Uusi ilme toi liukumäen kirjakauppaan

Suomalainen kirjakauppa juhlisti uudistuneen myymälänsä avajaisia Kampin kauppakeskuksessa torstaina.

Suomalainen kirjakauppa uusii ilmettään.

Ensimmäinen uuden sisustuksen saanut liike on Helsingissä kauppakeskus Kampin alakerrassa sijaitseva kirjakauppa, joka avattiin uusittuna torstaina.

Suunnittelussa Suomalaisen yhteistyökumppanina toimi ranskalainen Market Value -suunnittelutoimisto, jonka kehotuksesta myymälässä korostetaan nyt suomalaisuutta. Vinkki otettiin ilahtuneena vastaan, sanoo Suomalaisen kirjakaupan johtaja Panu Porkka. Nyt myymälän seinät ovat vaaleat ja reiluissa kylteissä eri osastoilla raikkaat tunnistevärit antavat kevyen ja ilmavan tunnun. Seinissä on muutama kattoon asti ulottuva koivukuvioinen tekstiili – vain linnunlaulu puuttuu kesäisestä metsästä.

Suomalainen kirjakauppa haluaa tuoda myös perheet viihtymään kirjakauppaan. Lapsille on asennettu lukumäki ja myymälän keskellä on pyöreällä korokkeella puu ja sen ympärillä istumapaikkoja levähtämiseen ja kirjojen selailuun.

Päätös myymäläkonseptin uudistamisesta tehtiin jo helmikuussa, mutta alkuvuoden erinomainen kirjamyynti kiihdytti suunnittelua entisestään. Suomalaisen kirjakaupan on tarkoitus vuoden aikana uudistaa 3–7 muunkin myymälän ilme, sanoo toimitusjohtaja Panu Porkka.

Hän kertoo, että kaunokirjallisuuden myynti maan laajuisesti on tämän vuoden kevätkuukausina noussut noin 20 prosenttia joka kuukausi, parhaimpana kuukautena jopa 50 prosenttia.

Uudenmaan aluepäällikkö Joonas Reenpää kertoo, että kaunokirjallisuuden lisäksi erittäin hyvin myyvät elämäkerrat kuten Alexander Stubbin kirja Alex, historiaa käsittelevät kirjat ja monet urheilijoista kertovat tietokirjat.

Kampin kirjakaupan myyjänä toimiva Sonja Lehtonen on erityisen ilahtunut siitä, että nuoret ovat alkaneet taas ostaa muutakin kuin fantasiakirjoja. Realistisetkin nuorten kirjat myyvät nyt hyvin, hän sanoo.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö