YHTEISTYÖT

M&M 17.3. 21:00

Vaasan pyytää nuorilta apua tulevaisuuden leipäpakkauksen suunnittelussa

Colourbox

Vaasan käynnistää kaksi uutta yhteistyöhanketta, joiden tavoitteena on oppia ja ammentaa ideoita nuorilta kuluttajilta.

Leipomoyritys Vaasan on aloittanut uusia yhteistyöhankkeita nuorten ajatushautomo Innokampuksen sekä Muotoiluinstituutin kanssa. Kumppanuuksien tavoitteena on uusien tuote- ja pakkauskonseptien luomiseen tulevaisuuden leivälle.

Innokampuksen ja Vaasanin yhteistyön tavoitteena on oppia milleniaalien leivänkäytöstä, ajatuksista ja toiveista leivän suhteen. Hankkeen myötä nuoret pääsevät pohtimaan, miten leipä muuttuu innostavammaksi, miltä tulevaisuuden leipä näyttää ja millainen leipäpakkaus tarttuisi hyllyltä mukaan.

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kanssa tehtävä hanke keskittyy puolestaan pakkausmuotoiluun. Hankkeessa opiskelijat suunnittelevat Vaasan Isopaahto -paahtoleiville uudet pakkaukset, jotka tulevat kauppojen hyllylle syksyllä 2017. 

"Joukkoinnovointi nuorten kanssa on hieno tapa osallistaa meille tärkeitä kohderyhmiä. Samalla se tukee perinteisiä kuluttajatutkimuksia. Uskomme myös nuorten suunnittelunalkujen kykyyn tuoda meille jotain aivan uutta pakkauskehitykseen. Yhteistyömme nuorten ja opiskelijoiden kanssa tarjoaa tuulahduksen erilaisia ideoita ja näkemyksiä", kertoo Vaasanin projektipäällikkö Minna Turunen tiedotteessa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö