VAIKUTTAJAMARKKINOINTI

Anna Juvonen 15.7. 17:00

Yhä useampi tienaa elantonsa videobloggaamalla - KL: Tubettaminen on Suomessa jo miljoonabisnes

Suomalainen videoverkosto Töttöröö Network tähtää kansainvälistymiseen.

Tubettamisesta on tullut yhä useamman leipätyö. "Tänä päivänä markkinoijat ovat tietoisia tubettajan ja kanavan arvosta", sanoo tubettaja Veronica Verho Kauppalehden haastattelussa.

Videoverkosto Töttöröö Networkin liikevaihto kesäkuussa päättyvällä tilikaudella kasvaa yrityksen mukaan 2,3 miljoonaan euroon. Toimitusjohtaja Joona Haataisen mukaan verkosto tekee tulosta kymmenisen prosenttia liikevaihdosta.

Seuratuimpiin Töttöröön edustamiin tubettajiin eli YouTubessa videoita julkaiseviin henkilöihin ja ryhmiin kuuluvat muun muassa Lakko, Justimusfilms, Biisonimafia, MariieVeronica ja Mansikkka.

Rabbit Films omistaa Töttöröötä, mutta pääasiassa kotimaisiin sisällöntuottajiin keskittyvä videoverkosto vastaa vain Duudsonien Suomi-kanavasta.

Yli puolet Töttöröön artisteista tubettaa ammatikseen. Töttöröön seuraava askel on kansainvälistyminen.

Lue koko juttu Kauppalehdestä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Mainonnan monitaho

22.09.2017 10:37

Tuula Kallio valittiin Mainonnan Monitahon saajaksi

Dagmarin Tuula Kallio on vuoden 2017 Mainonnan Monitaho -tunnustuksen saaja. Hän haluaa ohjata tunnustukseen kuuluvan MAT-säätiön stipendin startupille, joka edistää tekoälyn ja teknologian hyödyntämistä markkinoinnissa. 5 000 euron arvoisen stipendin saavaa yritystä etsitään vielä.