Media

Olli Vänskä 29.12.2016 19:10

Yhden valeuutisen hinta jopa 500 000 euroa per päivä? Saksassa ajetaan lakimuutosta

Saksan hallitus kaavailee lakimuutosta, jonka myötä valeuutisista saisi sakottaa tietyin ehdoin.

Saksan hallitus harkitsee lakimuutosta, joka oikeuttaisi perimään Facebookin kaltaisilta verkkotoimijoilta poistamatta jätetyistä valeuutisista jopa 500 000 euroa per päivä. Sosiaalidemokraattisen puolueen pomo Thomas Oppermann kertoi suunnitelmista ennen joulua Der Spiegelin haastattelussa.

Valeuutiset ovat aiheuttaneet keskustelua erityisesti Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen. Saksa pelkää, että maan ensi vuonna käytäviin parlamenttivaaleihin voitaisiin vaikuttaa.

Venäjä voisi pyrkiä levittämään valheellista sisältöä esimerkiksi Facebookissa automatisoitujen bottien avulla, kirjoittaa Heat Street.

Saksassa yksityishenkilöille ja organisaatioille halutaankin nyt enemmän toimintamahdollisuuksia valeuutisten ilmoittamisen ja poiston suhteen.

Laki velvoittaisi yhteisösivustoja perustamaan maahan toimipisteen, jonka tehtävänä olisi vastata poistopyyntöihin ja edustaa verkkopalveluita mahdollisissa oikeusjutuissa.

Mikäli uutinen todettaisiin valheelliseksi, Facebookin kaltaisella firmalla olisi 24 tuntia aikaa poistaa sisältö järjestelmästään. Viivästeleminen olisi peruste sakkoihin, jotka voisivat enimmillään nousta jopa satoihintuhansiin euroihin.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Media

28.03.2017 08:49

Tässä asiassa radio on edelleen lyömätön

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teoston teettämän musiikinkäyttötutkimuksen mukaan radio on edelleen käytetyin ja tärkein taustamusiikin lähde. Nettiradion kuuntelu on tutkimuksen perusteella sen sijaan vielä vähäistä.

Innovaatiot

27.03.2017 18:30

Voitto, Helsingin yliopisto ja SEK kehittivät uuden palvelun

Mediatoimisto Voitto ja Helsingin yliopisto ovat kehittäneet yhteistyössä uuden Unibot-palvelun. Kyseessä on Facebook-ympäristössä toimiva automaattinen, vuorovaikutteinen keskusteluohjelma, joka ohjaa nuoria käyttäjiä heitä kiinnostavien koulutusvaihtoehtojen äärelle.