Yleisradio

M&M 21.9. 09:02

Yle aikoo yhdistää Teeman ja Femin samalle kanavalle

Arttu Laitala

Ylen painopiste siirtyy yhä enemmän verkkoon. Lopullinen päätös televisiouudistuksesta tehdään syksyn aikana.

Yle suunnittelee televisiotarjontansa kehittämistä. Tavoitteiden mukaan tulevaisuudessa Ylellä olisi voimakkaasti kasvava tv-tarjonta Yle Areenassa ja lisäksi kolme perinteisen television kanavapaikkaa.

Suunnitelman mukaan Yle Teema ja Yle Fem jakavat kanavapaikan viisi loppukeväästä 2017 alkaen. Kanavat kuitenkin säilyttäisivät itsenäiset brändinsä ja omat sisältönsä aiempaa vahvemman verkkopanostuksen lisäksi. Yle TV1 ja TV2 jatkaisivat nykyisillä kanavapaikoilla.

"Uudistuksella halutaan vastata myös katsojien muuttuneeseen mediankäyttöön, sillä tv:n katselussa verkon rooli on kasvanut. Perinteisestä tv-jakelusta ollaan siirtymässä kohti laajakaistaa ja teräväpiirtoa", Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä sanoo tiedotteessa.

Yle kertoo, että suunnitelmien mukaan Ylen ruotsinkielistä palvelua vahvistetaan ja Teeman ensilähetysten määrä säilyy ennallaan. Uusintojen määrä myös tulee vähenemään. Teeman ja Femin sisällöt löytyvät Yle Areenasta omina kokonaisuuksinaan.

"Vaikka tv-katselun painopiste on siirtymässä verkkoon, varmistamme samalla, että palvelumme perinteisillä tv-kanavilla on laadukasta", Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo sanoo.

Ylen hallintoneuvosto käynnistää asiasta ennakkoarvioinnin ja tekee päätöksen uudistuksesta syksyn 2016 aikana. Arvioinnissa suunnitelmasta pyydetään lausuntoja eri tahoilta.

Jos päätös syntyy, televisiouudistus toteutetaan keväällä 2017.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö