Yleisradio

M&M 21.9. 10:07

Yle-työryhmän Satonen hallintoneuvoston varapuheenjohtajaksi

Kokoomus
Arto Satonen.

Arto Satonen valittiin Yleisradion hallintoneuvoston varapuheenjohtajaksi.

Ylen hallintoneuvosto on valinnut kansanedustaja Arto Satosen (kok) uudeksi varapuheenjohtajakseen kokouksessaan 20. syyskuuta.

Eduskunta nimitti aiemmin Satosen Ylen hallintoneuvoston jäseneksi 13. syyskuuta täysistunnossaan.

Satonen toimi liikenne- ja viestintäministeriön viime syksynä asettaman Yleisradion rahoitusta ja tehtävää arvioivan parlamentaarisen työryhmän puheenjohtajana.

Satosen johtama työryhmä ei esittänyt muutoksia Ylen nykyiseen rahoitusjärjestelmään 16. kesäkuuta luovutetussa arviossaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Yle-vero säilyy ennallaan.

Työryhmä esitti, että Ylen rahoituksen tulee olla valtiontalouden kehysten ulkopuolella. Ryhmä katsoo, että Ylen riippumattomuuden turvaamiseksi on perusteltua, että julkisen palvelun vero ei sisälly valtiontalouden kehyksiin.

Hallintoneuvoston edellisenä varapuheenjohtajana vuodesta 2011 on toiminut kansanedustaja Kalle Jokinen (kok).

Hallintoneuvosto on Yleisradion ylin päättävä elin. Sen puheenjohtajana toimii kansanedustaja Kimmo Kivelä (ps).

Eduskunta valitsee hallintoneuvoston 21 jäsentä vaalikauden ensimmäisillä valtiopäivillä. Jäseniksi valitaan tiedettä, taidetta, sivistystyötä ja elinkeino- ja talouselämää tuntevia sekä eri yhteiskunta- ja kieliryhmiä edustavia henkilöitä. Yhtiön henkilöstöllä on hallintoneuvostossa kaksi edustajaa, joilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Ylen hallintoneuvosto kokoontuu 6-7 kertaa vuodessa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö