Videot

Olli Vänskä 4.7.2016 19:12

YouTube ja Facebook pistivät tuulemaan - Isis-videot katoavat automaattisesti

Vihapuhetta tai muuta ääriliikkeiden julkaisemaa sisältöä esittävät videot poistuvat jatkossa automaattisesti somesta.

Facebook ja Googlen omistama YouTube ovat alkaneet poistaa ääriainesten videoita automaattisesti.

Viranomaiset ympäri maailmaa ovat esittäneet suosituille yhteisö- ja suoratoistosivustoille vaatimuksia videoiden poistamisille. Nyt firmat ovat kaikessa hiljaisuudessa alkaneet tehdä sitä itse, kaksi prosessista tietoista lähdettä kertovat Reutersille.

Automaattinen poisto pohjautuu tekniikkaan, joka käsittelee uudelleen ladattuja, kierrätettyjä videoita jotka alkuperäinen lähde on aiemmin ladannut verkkoon. Tekniikka on sama, millä valvotaan tekijänoikeusrikkomuksista epäiltyä materiaalia: järjestelmä etsii digitaalisia sormenjälkiä.

Äärivideoiden kohdalla järjestelmää "opetetaan" aiemmilla samanlaisilla videoilla, kuten vihapuhetta tai päiden katkomisia sisältävillä videoilla. Näin onnistuisi jopa täysin uusien videoiden lataamisen estäminen.

Aiemmin Googlen ja Facebookin kaltaiset firmat ovat olleet varovaisia sensuurin kohdalla. Asiantuntijoiden mukaan palvelut eivät hyödy mitään siitä, että ne kehuskelisivat sensuuritoimenpiteillään. Siksi ne ovat hiljaa.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Mainonnan monitaho

22.09.2017 10:37

Tuula Kallio valittiin Mainonnan Monitahon saajaksi

Dagmarin Tuula Kallio on vuoden 2017 Mainonnan Monitaho -tunnustuksen saaja. Hän haluaa ohjata tunnustukseen kuuluvan MAT-säätiön stipendin startupille, joka edistää tekoälyn ja teknologian hyödyntämistä markkinoinnissa. 5 000 euron arvoisen stipendin saavaa yritystä etsitään vielä.