Kommentti

Elina Lappalainen 18.5. 11:04

Mitä Supercell vihjaa uusilla videoillaan? – Luvassa hittipelin suurin päivitys 2014 jälkeen

Antti Mannermaa
Elina Lappalainen

Supercellin viestinnästä vastaava Linda Åström vahvistaa, että tulossa on suurin päivitys peliin sitten Clan Warsin. Kyseessä on iso talousuutinen, koska Clash of Clans on miljardituote.

Kapteenin lokikirja: Päivä 1. Sinisellä merellä seilaa pieni alus, jonka kyydissä matkaa Clash of Clans -hittipelistä tuttuja hahmoja.

"Uuden maan löytyminen merkitsee uusia mahdollisuuksia! Voisin löytää itseni uudelleen", pohtii pelissä villisialla ratsastava soturihahmo ärsyttävällä kimitysäänellä. Paljon muuta Supercellin lyhytanimaatiossa ei tapahdukaan.

Supercell julkaisi ensimmäisen teaser-videonsa viikko sitten. Video on katsottu jo lähes 25 miljoonaa kertaa. Sen jälkeen ovat ilmestyneet myös Kapteenin lokikirjan osat 2, 3 ja 4. Mutta ne kertovat, jos mahdollista, vielä vähemmän siitä mitä on luvassa.

Turhauttavaa! Neljännen videon nimi onkin kuvaavasti "Losing my mind" ja se kertoo myös pelin fanien tunnelmista.

Kyse on Supercellin vuonna 2012 ilmestyneen hittipelin Clash of Clansin ison päivityksen ennakkomainonnasta.

Tosin joiltakin faneilta alkaa jo usko loppua, kun paatti vain jatkaa merellä seilaamista.

"Perusteellisen taustatyön jälkeen olen virallisesti tullut siihen tulokseen, että nämä Kapteenin lokikirja -videot on tehty puhtaasti trollaamistarkoituksessa", eräs kommentoija sanoo Redditissä sarkastisesti.

Supercellin viestinnästä vastaava Linda Åström vahvistaa kuitenkin M&M:lle, että tulossa on ihan oikeasti päivitys, ja pian. Vieläpä suurin päivitys peliin sitten vuoden 2014, jolloin Supercell toi peliin Clan Wars -ominaisuuden. Toivotussa uudistuksessa klaanit pääsivät oikeasti sotimaan toisiaan vastaan, mikä lisäsi pelin yhteisöllisyyttä ja kilpailullisuutta merkittävästi.

Clash of Clans on edelleen – viisi vuotta julkaisunsa jälkeen – maailman kymmenen parhaiten tuottavan sovelluksen joukossa. Se on takonut miljardiliikevaihtoa jo usean vuoden ajan. Päivityksillä on suuri merkitys siinä, miten pelaajat viihtyvät pelin parissa ja miten peli pysyy elinvoimaisena vuodesta toiseen.

Iso päivitys on siis merkittävä talousuutinen.

"Teasereilla on tarkoitus helpottaa painetta yhteisön sisällä vellovista arvailuista, saada pelaajat innostumaan tulevasta ja olla osa pelin tarinankerrontaa eli kertoa hahmojen matkasta", Åström sanoo.

Ensimmäisellä tulevasta päivityksestä kertovalla "How do we get there" -videolla on jo 85 miljoonaa katsojaa. Sen jälkeen laivan seilaamisen seuraaminen on kiinnostanut vähemmän. Mainosten takana on Barton F. Graf -toimisto, joka on tehnyt Supercellin kanssa yhteistyötä pitkään.

Supercell tunnetaan poikkeuksellisen korkealaatuisista mainosvideoistaan, jotka ovat usein hahmojen taustoja syventäviä lyhytanimaatioita. Esimerkiksi Clan Wars -päivityksestä kertova video vuodelta 2014 on komea.

Supercellin mainokset ovat YouTubessa valtavan suosittuja. Esimerkiksi tämä vuoden 2015 SuperBowlissa nähty ja Liam Neesonin tähdittämä mainos oli palvelun katsotuin mainos koko vuonna. Tähän mennessä se on kerännyt 163 miljoonaa katsojaa.

Viime vuonna Supercell käytti markkinointiin 300 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto oli 2,1 miljardia.

Redditin anonyymit verkkokommentoijat eivät välttämättä ole kaikessa oikeassa. Mutta tällä kertaa olen samaa mieltä siitä, että tämä ei nyt ole Supercellin parasta mainontaa.

Toivottavasti itse pelin päivitys on onnistuneempi ja jatkaa Supercellin hittipelin elinkaarta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö