Kommentti

Elina Hakola 11.1. 11:11

MTV tulee myöhässä suoratoistopalveluiden kilpailuun

Annamari Tolonen
Elina Hakola on Talouselämän ja M&M:n toimittaja.

Netflix pystyy tuottamaan laatudraamaa, joka luo kansainvälisiä ilmiöitä ja puheenaiheita.

MTV kertoi uudistavansa maksullisen verkkosisältönsä tuomalla sen C More -tuoteperheeseen. Näin se aikoo pistää kampoihin Netflixille ja muille suoratoistopalveluille.

MTV on aikaisemmin epäonnistunut maksullisen sisältönsä paketoinnissa. Tällä kertaa C Moren valtti on MTV:n mukaan suomalainen sisältö draamasta urheiluun. MTV luottaa siteeseen ja suhteeseen yleisönsä kanssa, sillä MTV on viihdyttänyt suomalaisia jo 60 vuotta.

Samaan pyrkii Ranskan televisioyhtiö France Télévisions, joka haluaa tuoda ranskalaisia sisältöjä amerikkalaisjättiä halvemmilla hinnoilla Pluzz-palvelussaan.

Toivon sydämestäni MTV:lle menestystä, sillä yhtiöllä on mennyt vuosikausia taloudellisesti todella huonosti. Liiketulos on ollut miinusmerkkinen ainakin viimeiset neljä vuotta, vaikka yhtiö on vähentänyt henkilöstöä tasaiseen tahtiin.

Pelkään pahoin, että MTV ja muut paikalliset haastajat ovat kilpailusta myöhässä. Netflix ja HBO pystyvät tuottamaan laatudraamaa, joka luo kansainvälisiä ilmiöitä ja puheenaiheita. Useat sarjat, joiden uusia tuotantokausia yleisö odottaa kuumeisesti, livahtavat suoraan Netflixille. Esimerkiksi Yle ei saanut enää Uuden Sherlock Holmesin neljättä tuotantokautta esittääkseen, vaan se meni Netflixiin. MTV voi toki voittaa paikallisten ilmiöiden luomisessa, mutta riittääkö se haastamaan kansainvälisten suoratoistopalveluiden aseman?

Kotimaan markkinassakin on kuitenkin voitettavaa. Sanoman Nelonen meni viime helmikuussa ohi MTV:stä 10-44-vuotiaiden katsojaosuuksissa. Operaattorit, kuten Elisa ja DNA kehittävät omia kanaviaan, mutta eivät pysty volyymissa tuottaa yhtä paljon laatusisältöä. Ylen tarjonta on hyvin kattava ilmaiseksi.

Lisäksi on kysymys, kuinka monesta kuukausimaksullisesta tv-kanavasta kuluttajat ovat valmiita maksamaan?

Mutta ei maalata piruja seinille. MTV jos joku on osannut tuoda viihdettä suomalaisiin koteihin. Nyt sama temppu pitää tehdä mobiilivälineissä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Maksaminen

19.10.2017 18:06

MP: Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple julkistaa maksupalvelunsa Suomessa ensi viikolla, kertoo Ruotsin Macpro-sivusto nimettömiin lähteisiin vedoten.