Kommentti

Ninni Myllyoja 13.1. 11:09

Vaikea toimitusjohtaja vaihtoon

Karoliina Paavilainen
Ninni Myllyoja on Talouselämän ja Faktan uutispäällikkö.

Rekrytointikonsultin tiukka neuvo: vaihda vaikea toimitusjohtaja, koska hän on firmasi tärkein markkinointihenkilö.

Markkinointitaustaiset henkilöt ovat viime aikoina nousseet yrityksensä ylimpään johtoon, viimeisimpänä IBM:n maajohtaja Mirva Antila. Tämä on hyvä asia, koska toimitusjohtajan on hyvä ymmärtää, että kaikki mitä yritys tekee, on markkinointia.

”Minä lasken markkinointiin kaikki breafingit, aamupalatilaisuudet ja etukäteen suunnitellut, usealle asiakkaalle suunnatut proof of concept -tilaisuudet. Kaiken tulee olla osa yhtä suunnitelmaa. Minulle se on niin yksinkertaista, että kaikki tehdään samaan maaliin”, Antila kertoi M&M:n haastattelussa.

Myös rekrytointi on markkinointia: toimitusjohtajan on tiedettävä, minkälaista osaamista hänen yrityksensä tarvitsee, miten yritykseen houkutellaan parhaimmat osaajat ja miten kehitetään ja vaalitaan tuota osaamista.

Toimitusjohtajan oma persoona on avainasemassa tässä prosessissa.

”Jos olette firmassa, joka on tunnettu huonoista päätöksistä ja vaikeista persoonista, neuvoni on: älkää rekrytoiko. Lähtekää hoitamaan päätökset kuntoon ja hoitakaa vaikeat persoonat sivummalle”, pitkän uran johdon suorahaussa tehnyt Pro-Sourcen toimitusjohtaja Markku Kaijala neuvoi kollegoilleen Rekrytoi tuloksia, älä toimenkuvia -kirjansa julkistamistilaisuudessa tiistaina.

”Olen kerran joutunut rekrytointiprosessissa sanomaan yrityksen hallituksen puheenjohtajalle, että emme pysty palkkaamaa teille markkinointijohtajaa, koska toimitusjohtajanne ja firman osakas valitettavasti ei ole semmoinen henkilö, joka luo luotettavuutta”, hän paljasti.

Mitä sen jälkeen tapahtui? Toimitusjohtaja sai lähteä. Sen jälkeen firmaan saatiin uusi markkinointiosaaja ja toimitusjohtaja.

Kaijalan mukaan yleisin syy avainhenkilön irtisanoutumiseen on huono johtaminen ja heikko esimies. Kun avainhenkilö tai henkilöt lähtevät, tilalle yritetään rekrytoida uusia – vaikka todellisuudessa toimitusjohtajasta pitäisi päästä eroon.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

28.03.2017 09:58

Hille Korhosesta Nokian Renkaiden toimitusjohtaja

Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on nimittänyt tekniikan lisensiaatti Hille Korhosen (s. 1961) Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi. Nokian Renkaat tiedotti nimityksestä tiistaina. Korhonen aloittaa tehtävässään 1.6.2017.

Kommentti

28.03.2017 10:21

Seppälä horjuu, mutta kajahtiko Kalasatamasta pelastus?

Vaateketju Seppälän väki jännittää, päästääkö käräjäoikeus yhtiön yrityssaneeraukseen vai onko edessä Anttilan kohtalo eli konkurssi. Toivoa henkiin jäämisestä antaa Helsingin Kalasataman kulmilta maanantaina kiirinyt uutinen.

Nimitykset

28.03.2017 09:45

Toimistokonkari Torin mediamyynnin johtoon

Mika Räihä on nimitetty Tori.fi:n mediamyynnin johtajaksi. Hän siirtyy Toriin Sanomalta, jossa hän johti ohjelmallisen ja tulospohjaisen mainonnan tiimiä.

Media

28.03.2017 08:49

Tässä asiassa radio on edelleen lyömätön

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teoston teettämän musiikinkäyttötutkimuksen mukaan radio on edelleen käytetyin ja tärkein taustamusiikin lähde. Nettiradion kuuntelu on tutkimuksen perusteella sen sijaan vielä vähäistä.