Laki 46 artikkelia

Tinderin perustaja sai syytteen vakavasta yksityisyydenloukkauksesta: ”Osoittaa täydellistä piittaamattomuutta”
Tietoturva
Twitter, Airbnb ynnä muut joutuvat nyt kertomaan käyttäjälleen, kuinka arvokkaaksi asiakkaaksi hänet ovat pisteyttäneet
Digitalous
Netflix julkaisi tänään uutuuskomedian huolimatta siihen kohdistetusta oikeushaasteesta
Suoratoistopalvelut
Someriippuvuus sai lainsäätäjät huolestumaan – uusi lakiehdotus esittää käyttöön järeitä keinoja
Sosiaalinen media
Vahvasti mainostulojaan kasvattaneella Facebookilla edessä tiukat paikat: "Kongressin on aika tarttua asiaan"Facebookin mainostulot nousivat vuoden toisella neljänneksellä 16,6 miljardiin dollariin (14,9 miljardiin euroon), mikä tarkoittaa 28 prosentin kasvua verrattuna edellisvuoteen. Facebook julkisti osavuosikatsauksensa tällä viikolla.
Sosiaalinen media
Voimakas kritiikki pakotti Googlen reagoimaan – aborttimainonnan käytännöt lyötiin uusiksiGoogle päivittää aborttimainostensa käytäntöjä. Muutos koskee tapaa, jolla abortteja tekevät klinikat näkyvät hakutuloksissa.
Markkinointi
Accenturen ja Hertzin oikeusvyyhti sai uuden käänteen – konsulttijätti torjuu syytteet ja nostaa vastakanteen: "Väitteille ei ole perusteita"Accenture yrittää kumota autovuokraaja Hertzin väitteet ja vasteet suuressa sopimusriidassa. Yhtiö on tehnyt vastakanteen maksamattomista laskuista.
Laki
Maineikkaan säveltäjän perillinen vaatii digijäteiltä miljoonakorvauksia: "Massiivista piratismia"Musiikkia verkon kautta tarjoavat jättiyritykset on haastettu oikeuteen. Maineikkaan säveltäjän perillinen vaatii niiltä miljoonakorvauksia ”massiiivisista piraattioperaatioista”.
Laki
Markkinaoikeus määräsi urheiluketjulle 40 000 euron sakon: "Tekaistut alennukset hämärtävät kuluttajien käsitystä normaalista hintatasosta"Markkinaoikeus on kieltänyt urheiluvälineliike SGN Sportia Oy:tä käyttämästä harhaanjohtavia ilmaisuja markkinoinnissaan.
Markkinointi
Ministerineuvosto hyväksyi kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin – Suomen ja kumppanien vastustus ei riittänytKritiikkiä ovat herättäneet erityisesti ”linkkivero” ja ”meemikielto”.
Digitalous
Kommentti
Antti Honkamaa
Löperö nykylaki antaa ehdokkaan piilottaa vaalimainonnan maksajat
Vaalit
Ravintoloiden pitää pian ilmoittaa useimpien lihojen alkuperä nykyistä selkeämminRuokaviraston mukaan on suositeltavaa, että lihan alkuperämaa ilmoitetaan vapaaehtoisesti silloinkin, kun velvollisuutta ei ole.
Ruoka
Euroopan parlamentti hyväksyi kiistellyn tekijänoikeusdirektiivinParlamentti äänesti kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin puolesta.
Laki
Teollisuuden ja kaupan järjestöt vaativat sääntelyä kuluttajan yksityisyyteen Yhdysvalloissa: "Pakko reagoida"Mikäli ratkaisua ei saada liittovaltiotasolla aikaan vuoteen 2020 mennessä, muutkin osavaltiot alkavat tehdä omia lakejaan ja soveltavat todennäköisesti Kalifornian ja EU:n vastaavia säädöksiä.
Tietoturva
Amazon-huijari tehtaili väärennettyjä tuotearvioita – edessä mojovat sakotYhdysvaltain keskuskauppakamari FTC on ilmoittanut vievänsä oikeuteen yrityksen sekä sen omistajan, joita FTC syyttää väärien positiivisten arvioiden tehtailusta Amazonissa saadakseen painonhallintapillerinsä myynnin kasvuun.
Laki
Sammio