Rikos 13 artikkelia

"Pomohuijaukset" yleistyvät Suomessa: "Erityispiirteitä kiire ja poikkeuksellisen suuri summa"Poliisi varoittaa ihmisiä yhä yleisemmiksi käyvistä verkkorikoksista. Esimerkiksi niin sanottuja pomohuijauksia yritetään yllättäviinkin kohteisiin.
Tietoturva
Massiivinen kiristysohjelmaisku lamaannutti virvokejätin totaalisesti – miljoonia kankkulan kaivoon
Digitalous
Massiivinen tietovuoto paljastui – lähes 773 miljoonan ihmisen yksityistietoja hakkereiden käsiin
Tietoturva
Suomalaisyritys auttoi FBI:tä mainoshuijauksen selvittämisessäMainoshuijausverkosto 3ve käytti bottiverkkoja luomaan nettiliikennettä, jonka se ohjasi hallinnoimiinsa mainoksiin.
Digitalous
Maailman laajimmaksi epäilty mainoshuijaus johti nyt syytteisiinAmerikkalainen oikeuslaitos on aloittanut toimet laajan mainoshuijauksen selvittämiseksi.
Rikos
YouTube-tempaus päättyi kuolemaan - poikaystävänsä ampunut nainen sai erikoisen tuomionNuori yhdysvaltalainen pariskunta oli ideoinut YouTube-videon, jossa poikaystävä ottaa luodin vastaan
Sosiaalinen media
ResQ Clubin ex-toimitusjohtaja sai tuomion – hävikkisovelluksen konsepti oli kopio
Sovellukset
TE: Rikolliset houkuttelevat ihmisiä uudella kikalla Facebookissa: "Ääripää on, että mukaan joutuu jopa pakotettuna"Epämääräinen kaveripyyntö Facebookissa ja jonkin aikaa yleistä chattailua. Sitten viattomalta vaikuttava pyyntö ottaa omalle tililleen rahasumma ja lähettää se eteenpäin, koska toinen osapuoli ei syystä tai toisesta pysty tekemään tätä itse. Muun muassa tällä tavoin rikolliset valjastavat hyväuskoisia muuleiksi peitelläkseen omaa toimintaansa.
Rikos
Yhdysvaltalaispariskunta huijasi miljoonan Amazonilta – hyödynsivät ovelasti tuotepalautukseen liittyvää porsaanreikääNettikauppa Amazonin palautusehtojen porsaanreikää hyödyntänyt pariskunta on rikoskumppaneineen jäänyt kiinni pitkään jatkuneesta huijauksesta. Miljoonasaalis on nyt määrätty palautettavaksi, lisäksi seurauksena on rajut sakot ja pitkät vankilatuomiot molemmille.
Rikos
It-asiantuntija jäi kiinni härskistä huijauksesta – pumppasi skotlantilaiselta kaupungilta yli miljoona puntaaSkotlantilainen it-asiantuntija on jäänyt kiinni vuosia kestäneestä petoksestaan. Seitsemän vuoden aikana hän onnistui huijaamaan rahaa Dundeen kaupungilta yli miljoona puntaa.
Rikos
Hakkerit: Game of Thronesin 7. kauden finaalijakso vuotaa pian julkiHakkerit uhkaavat vuotaa Game of Thrones -tv-sarjan seitsemännen tuotantokauden päätösjakson julki ennen aikojaan. Uusimman tuotantokauden kuudennen jakson lipsautti julki HBO:n Espanjan versio.
Lifestyle
Uusi käänne dieselskandaalissa: EU:n petostutkijat kävivät Volkswagenin kimppuunEuroopan unionin petostentorjuntavirasto OLAF sanoo, että se on saanut valmiiksi tutkimukset Volkswagenin mahdollisista lainojen väärinkäytöistä dieselskandaalissa.
Auto
Trendikäs konnakopla kärähti Intiassa – vaativat kidnapatusta miehestä 45 000 euron lunnaita, bitcoineina tietysti
Rikos
Sammio